Reiju.org

A trai maiestria

by on Aug.22, 2019, under Cursuri

 

 Maestra Phyllis Furumoto

Phyllis a fost nepoata doamnei Hawayo Takata și fost inițiată în Reiki de la o vârstă foarte fragedă, fiind de datoria ei să își trateze bunica ori de câte ori aceasta venea în vizita la familia ei.

După primirea inițierii de Maestru în luna aprilie a anului 1979 Phyllis a decis că este timpul să își dedice viața unui scop nobil și a acceptat invitația de a călători alături de bunica sa, sensei Hawayo Takata

A trăi măiestria

”E greu să vezi dezvoltarea unui student Reiki de la un grad la altul altfel decât ca pe o piramidă a perfecțiunii – sau ȋntr-un mod similar. Pe de altă parte, pentru mine este mai simplu să ȋmi văd propria călătorie ca un proces continuu. Nu se simte ca o piramidă, ci ca un râu care şi-a aflat ȋnceputul ca flux ȋngust din apa ghețarilor.

Dacă privesc ȋn urmă la experiențele mele, la cum făceam terapiile Reiki ȋn urmă cu 25 ani, ȋmi amintesc de presupunerile şi neȋnțelegerile mele, de ideile şi fanteziile mele de atunci. Acum ştiu că experiența mea mă conduce la adevăr şi la ȋnțelegere, iar asta a format un fundament stabil pentru a trăi un alt mod.

Un student de gradul 1 se apropie de Reiki cu inocență şi mirare. Credința, ȋncrederea, informația şi experiența unei alte persoane nu ȋi pot transmite studentului puterea şi adevărul aşa cum o face experiența sa personală. Adesea, ȋnsă, propriile experiențe sunt contradictorii crezurilor şi ideilor altor oameni, aşa cum sunt reprezentate acestea ȋn cărți şi ȋnvățături. Când apare această situație, ȋncepe adevărata ȋnvățare.

Când un student Reiki se mişcă prin desfăşurarea practicii sale ȋn interiorul procesului continuu, se formează dorința de a petrece mai mult timp cu aceasta şi de a acumula o ȋnțelegere mai profundă asupra vieții. Această dorință devine forța motrice de a ȋnvăța gradul 2. Utilizarea simbolurilor ȋl conduce pe student spre explorarea domeniilor invizibile ale existenței umane. Pentru ca experiențele sale să aibă sens, elevul trebuie să ȋşi extindă conştiința ȋn lumea absolută, unde totul pur şi simplu există, fără comparații şi explicații.

Mai departe, de-a lungul procesului continuu, unii studenți simt ca o vocație să ȋşi dedice ȋntreaga viață Reiki-ului. După o lungă pregătire şi o nouă conştientizare, din ȋngrijirea unui maestru mai ȋn vârstă şi mult mai experimentat iese un nou maestru. Ce anume cere acest pas de la un student? Şi care sunt căile unui maestru?

Următoarele informații s-au născut din experiența mea ȋn care am predat 25 de ani Reiki şi am ȋnsoțit mulți oameni care şi-au asumat responsabilitatea interioară a măiestriei.

Să te declari pe tine ȋnsuți maestru, nu se cuvine. Să fii văzut ca maestru şi apoi să recunoşti această formă din interior spre exterior, este altceva. Ȋn exterior se prea poate ca aceste două lucruri să pară identice. Ȋn interior are loc transformarea atunci când maestrul primeşte recunoaştere.

Să privim termenul de profesor şi ideea acestuia. Cu toate că fiecare cultură are propriul ei mod al recunoaşterii unui profesor şi o formă de exprimare a respectului care ȋl ȋnsoțeşte, peste tot ȋn lume relația profesor – elev are un caracter asemănător. Un elev vine şi ȋi oferă recunoaştere profesorului. Actul de recunoaştere cauzează schimbare ȋn viața ambelor persoane. Această simplă acțiune umană se desăvârşeşte ȋn fiecare zi ȋn moduri multiple.

Gândeşte-te la ziua ta de azi. De câte ori ai fost conştient de faptul că ți s-a predat ceva? Sau de faptul că ai fost recunoscut ca profesor? Ce se ȋntâmplă din punct de vedere energetic ȋn cadrul acestei expresii a respectului atunci când e ȋn joc spiritualitatea? Şi atunci când se folosesc cuvinte precum “Maestru”?

Prima recunoaştere a măiestriei se poate ȋntâmpla printr-un prieten care spune: “Când voi ȋnvăța odată Reiki, doresc să mă ȋnveți tu.” Pasul următor este să te pregăteşti atâta timp până când percepi energia măiestriei ȋn practicarea Reiki şi ȋn viața ta. Al treilea pas este de a fi recunoscut de către propriul tău profesor şi maestru. Al patrulea pas este să fii recunoscut de colegii tăi. Procesul următor este să ȋți trăieşti viața cu grijă şi conştientizare, astfel ȋncât oamenii din jurul tău, care nu te cunosc, să creadă: “Această persoană are o energie deosebită. Mă ȋntreb cine este.“ Aceasta este o posibilitate de a privi calea maestrului.

O altă parte a măiestriei ȋnseamnă să fii tu ȋnsuți student. Cât eşti de pregătit să te angajezi să practici şi să te laşi ȋn voia energiei propriei vieți? Eşti pregătit să renunți la ceea de ce eşti legat şi ȋn acelaşi timp să accepți componentele lumii tale aşa cum este ea? Eşti pregătit să te deschizi, să explorezi posibilele străzi ale ȋnvățării şi să te pui ȋn slujba acelor persoane din jurul tău care ȋți sunt profesori? Această dăruire ar putea fi văzută ca o provocare pentru ego. E posibil. Aş spune că, dedicându-te, ȋți accepți locul “legal” ȋn universul absolut. Viața unui maestru este ȋmplinită de ȋnvățare diversă şi eliberare continuă. Procesul pierderii devine unul zilnic. Dar asta nu ȋnseamnă că devine mai uşor. Când au loc schimbări ȋn viață, pierderea, independența, doliul şi acceptarea devin experiențe ale compasiunii.

Nu toată lumea are vocația de a deveni maestru. Nu este destinat oricui să fie inițiat ȋn Reiki. Nu toată lumea ȋşi va găsi drumul. Dacă se deschide chiar şi numai unul din aceste drumuri pentru tine, aceasta este o binecuvântare.”

Continuarea acestui interviu cu maestra Phyllis Lei Furumoto o puteti citi in lucrarea ” Reiki Traditional – Invataturile Maestrilor “


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...