Reiju.org

“Ziua indragostitilor ” – semnificatie numerologica

by on Feb.10, 2020, under Cursuri

14 februarie este o zi speciala pentru toti cei ce iubesc, indeiferent ca este vorba despre un tinerii indragostiti sau un cuplu , dragostea este cea care ne atinge. In aceasta zi intreaga lume sarbatoreste ziua sfantului Valentin ca o zi a iubirii.

Imagini pentru valentine day

 

Romanii sarbatoreau pe 14 februarie festivalul dedicat lui Juno Fructifer, regina care stapanea zeii si zeitele romane. Junona era cunoscuta sub numele de “Lucina” datorita faptului ca ajuta femeile la nastere sau “Juga” pentru ca patrona casatoriile  In aceasta zise practica un ritual in care femeile isi puneau numele intr-o cutie  in timp ce barbatii extrageau  cate un bilet. Cei doi formau un cuplu pe durata acestui festival sau , uneori, pe intregul an pana la urmatoarea sarbatoare. Acest ritual era conceput pentru a promova fertilitatea.

Sfantul Valentin preotul crestin

Conform unor legende mai vechi, imparatul roman Claudiu al II-a a impus interzicerea casatoriilor deoarece prea multi tineri se eschivau de la indeplinirea serviciului militar , prin casatorie.

Un preot crestin pe nume Valentin a fost prins in timp ce facea casatorii secrete si condamnat la moarte. In timp ce isi astepta executia a fost vizitat de multi indragostiti care ii lasau biletele in care spuneau ca este mai bine sa fii indragostit, sa iubesti si sa fii iubit , decat sa mergi la razboi. Executia preotului Valentin a avut loc pe 14 februarie in anul 289 .

O alta legenda mai putin cunoscuta a fost ca Valentin, un preot ii ajuta foarte multi pe crestini. A fost prin si condamnta la moarte . In timp ce se afla la inchisoare el s-a indragostit de fiica temnicerului si i-a trimis biletele semnate “de la Valentinul tau”. Intr-un final a fost decapitat si ingropat pe Via Flaminia. Papa Iulius I a construit o biserica peste locul unde se afla mormantul sau.

In 469 Papa Gelasius a declarat ziua de 14 februarie o zi sfanta in cinstea lui Valentin, in locul sarbatorii lui Juno sau a lui Luperculus ( ziua zeului lup fondator al orasului celor 7 coline, sarbatorit pe 15 februarie ) El a adoptat unele dintre sarbatorile pagane ale iubirii pentru a reflecta credinta crestina.

Ca parte a ritualului Juno Februata de pe 14 februarie, in loc sa sa traga numele de fete din cutii, atat baietii cat si fetele trageau biletele cu numele unor sfinti canonizati.

Abia in secolul al XIV-lea in timpul Renasterii s-a revenit la sarbatoarea iubirii si a vietii, mai degraba, decat la credinta si moarte. Oamenii au inceput sa se elibereze de unele dintre legaturile impuse de catre biserica si sa se indrepte spre o vizune umanista asupra naturii, individului si societatii.

Din 1969 data de 14 februarie nu mai face parte din calendarul liturgic oficial al niciunei biserici crestine. Prin urmare aceasta zi nu mai este considerata o sarbatoare a sfantului Valentin,  o zi a indragostitilor sau o zi dedicata iubirii,

14 februarie…din punct de vedere nmerologic

Numerologia Akara este aparte deoarece are numeroase conexiuni cu corpurile subtile, mantre, mudre, chakre, practici, elemente, culori, planete, alimente, intervale orare poate fi descifrata energetic la nivele diferite in functie de ceea ce ne intereseaza.

In  Akara numarul 14 este un numar special care atrage atentia ca urmeaza sa se intample un eveniment neprevazut, neasteptat. Deseori este tradus ca fiind lectie karmica, ceva ce vine din trecutul tau si se manifesta in prezent, pentru ca nu ai rezolvat o anumita situatie la timpul sau. Si astfel nu ti-ai invatat lectia.

Data de 14 poate semnifica inevitabilul, o lectie de viata pe care ti-o vei insusi intr-o maniera mai putin asteptata si, de multe ori, extrem de dura. Totodata 14 este un numar asociat cu dezechilbre mentale,emotionale ce pot afceta corpul fizic  ducand la aparitia unor accidente sau afectiuni/boli foarte greu tratabila prin mijloace obisnuite. Un exemplu de 14/5 “in actiune” a fost data accidentului de schi al cunoscutului pilot de formula 1 Michael Schumacher.

In numerologia Akara este importanta luna in care se desfasoara anumite evenimente deoarece ea reprezinta lectia karmica pe care sufletul tau a ales-o sa o perfectoneze in aceasta viata. Fiecare luna are forta dar si slabiciunea sa.

In Akara februarie reprezinta  dorinta imensa de parteneriat , de o legatura speciala cu sufletul pereche , care nu este usor de realizat deoarece grija permanenta va fi frica de abandon sau respingere: Totodata aceasta luna indica  probleme dificile de a crea, construi, dezvolta sau mentine un parteneriat.

In Akara numarul 5 ,rezultatul final al zilei de 14, corespunde elementului eter, cel ce sta la formarea intregii substante Universale si are o legatura stransa cu planeta Mercur , cea care raspunde printre aletele de sistemul nervos si de schimbarea oricarei situatii sau relatii . La nivel emotional sunt frecvente crizele de insomnie, anxietate si starile depresive in jurul datei de 14 februarie ca rezultat al planetei .

De aceea cand cuplul se intemeiaza sau  se casatoreste in aceasta data fericirea lor conjugala poate fi foarte scurta , el indreptandu-se spre separare, despartire sau divort.

Din punct de vedere numerologic este nefast faptul ca ziua indragostitilor este sarbatorita pe 14 februarie. Daca ar fi fost aleasa o cu totul alta data ea ar putea schimba in mod fericit durabilitatea  casatoriei sau a cuplului in sine.

Daca vrei sa afli si alte lucuri interesante despre “Ziua Indragostitilor “te invit la webinarul de numerologie Akara dedicat acesteia.


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...