Reiju.org

Descopera secretele Principiilor Vietii I

by on Jun.05, 2020, under Cursuri

Maestrii de Reiki traditional de pe linia Takata specifica in mod clar, in cadrul primului nivel de pregatire,  ca exista doi piloni de baza care trebuie insusiti perfect inainte de a trece la nivelul urmator.  Primul este reprezentat de catre practica corecta, constienta a pozitiilor de maini iar al doilea consta in aplicarea principiilor Reiki in viata de zi cu zi.

Pozitiile de maini ne invata ceea ce trebuie sa stim despre noi, despre alte persoane si despre modul in care interactionam cu lumea inconjuratore prin darurile primite : cele doua maini. Astfel mainile noastre devin instrumente deosebit de valoroase pentru o vindecare ce se va manifesta si la nivel fizic pornind din interior spre exterior.

Principiile Reiki ne aduc in prim plan calitatile pe care ar trebui sa le avem, sa le dezvoltam si , mai ales, sa le exprimam in fiecare clipa a vietii noastre. Ele deschid usa intelegerii la un nivel aparte a intregului sistem Reiki, constituind motorul principal al acestuia.

O legenda prea putin cunoscuta spune ca inainte cu o zi de moartea sa , sensei Mikao Usui a cerut o hartie caligrafica deosebit de frumoasa pe care a scris cu o pensula inmuiata in cerneala proaspata “Cele Cinci Principii”.

Adoptate in urma cu peste 100 de ani acestea invatau oamenii sa traiasca un nou mod de viata , incurajandu-i sa isi pastreze sanatatea obtinuta dupa ce au fost vindecati cu ajutorul energiei fortei vietii.  In acest fel “Principiile Vietii”  asa cum mai sunt ele cunoscute, ofera o directie pentru modificari pozitive in emotii si in spirit.

Sensei Usui a denumit principiile Reiki ca fiind ” Metoda secreta pentru a aduce fericirea”  dar si ” Medicamentul miraculos care vindeca toate bolile ” spunand ca studentii Reiki care le repeta zilnic dimineata si seara , sa le contempleze in tacere, in interiorul inimii lor . Aceasta practica meditativa aduce o mare pace  si liniste sufleteasca constituind o cale sigura spre redobandirea sanatatii mentale, emotionale, fizice si a iluminarii spirituale.

Fiecare invatatura ascunsa in Principii este pura binecuvantare si transmite o energie aparte, iar atunci cand sunt aplicate impreuna cu autotratamentul Reiki dezvolta intelepciunea, compasiunea si forta terapeutului.

Incercand sa inteleg profund acest subiect , prea putin explorat in cadrul claselor Reiki pentru primul nivel, mi-am petrecut mai mult de 15 ani cautand sa inteleg semnificatia ascunsa ce se afla in spatele Principiilor Reiki, conexiunile acestora cu alte culturi , dar si a modului in care transpunem aceste “medicamente spirituale”  in viata noastra.

Foarte utile au fost discutiile private avute de-a lungul anilor in cadrul pregatirii cu Maestrii Reiki ai liniei traditionale al caror student am fost (sensei Himani, sensei Mary McFadyen, sensei Anneli Twan,sensei Fokke Brink,).

Seminarul , unic la noi in tara, este o explorare a semnificatiei profunde a Principiilor Reiki in viata fiecaruia dintre noi , indiferent daca practicam sau nu Reiki.

Pentru cei aflati la inceput de drum acestia vor avea un prim contact cu aspectul spiritual al Reiki urmand, ca mai apoi, daca doresc sa isi insuseasca si metoda terapeutica originala a doamnei Takata.

Pentru cei ce au primit initierile, intr-unul din nivelele Reiki, acest seminar le prezinta inima sistemului original si anume aspectul vindecarii sale spirituale.

Pe parcursul celor 6 saptamani voi prezenta nu numai varianta originala oferita de sensei Usui elevilor sai dar si versiunea scrisa de sensei Hayashi pentru doamna Takata pe matase si care a fost aproape intotdeauna prezenta in clasele sale  pentru a creea o legatura foarte puternica cu energia sistemului original de Reiki .

Vom trece impreuna prin diversele versiuni al principiilor Reiki care aduc aspecte noi si o intelegere profunda , care nu au fost aduse la cunostinta publicului pana in urma cu cativa ani. Acestea vor ofei un bogat material de studiu si o intelegere superioara a ceea ce inseamna “a trai Reiki “.

Trecand prin studiul fiecarui cuvant din varianta japoneza dar si prin cel al catorva dintre cele 15 versiuni ale Principiilor ne extindem nivelul de intelegere dar si cel de constiinta.

Pentru ca Reiki semnifica “energia spiritului” iar aceasta sta la baza oricarei culturi vom patrunde in legaturile mai putin vizibile dinre Principiile Reiki si invataturile crestine, meditatia Zen si medicina traditionala chineza si japoneza.

Si pe langa o foarte documentata si extinsa pregatire teoretica veti avea acces la numeroase mijloace si metode pentru a introduce fiecare “medicament spiritual” nu doar in practica terapeutica ci si in viata de zi cu zi.

Seminarul este unul intensiv ce se va intinde pe o durata de 6 saptamani. Fiecarui principiu Reiki ii va fi alocata o intalnire , urmand ca apoi acesta sa capete viata aplicandu-l zilnic, prin una sau mai multe metode pe care le veti invata pe parcursul acestui seminar.

Metodele din cadrul seminarului sunt diferite la cei care nu au urmat pana in acest moment nici un curs Reiki anterior, fata de cei ce au primit initierile si invataturile primului si/sau celui de al doilea nivel.  Fiecare  participant va primi atat tehnici specifice nivelului sau cat si metode generale prin care trezeste la viata intelepciunea ascunsa in interiorul sau.

In cadrul primei intalniri vom parcurge urmatoarele subiecte :

 • Principii, idealuri sau recomandari ?
 • Principiile Vietii – ce sunt, cum se definesc, si ce reprezinta
 • Peste 15 modalitati ale Mediamentelor Spirituale…unele dintre ele complet necunoscute 🙂
 • Alegeti varianta preferata dupa care vei lucra !
 • Principiile Vietii si invataturile crestine
 • Primul principiu Reiki –  explicatii exoterice si ezoterica
 • Medicina traditionala chineza, zen si medicamentele spirituale
 • Metode de lucru a scolii traditionale de Reiki cu principiile Reiki
 • Cum aplicam Primul Principiu in viata de zi cu zi
 • La finalul fiecarei intalniri veti primi cate o initiere dedicata fiecarui principiu
 • Tema saptamanala ….pana la intalnirea urmatoare 🙂
 • Intrebari si raspunsuri

Nota : Acest prim seminar, ce cuprinde sase inatlniri, exploreaza Principiile Reiki din perioada 1919 pana in prezent. 

Este posibila ca aceste principii sa se regaseasca in traditia budista, shintoistsa sau ascetica a Japoniei ? Raspunsul este DA…si aceasta parte a principiilor din secolul XVI pana in 1919 la  alaturi de practicile interne secrete ce au stat la originea “sistemului de atingere a perfectiunii” vor fi subiectul unui al doilea seminar.

Ce cuprinde programul “Descopera secretele Principiilor Vietii “?

 • 1 intalnire online pe saptamana
 • 6 intalniri in total
 • 6 inregistrari audio a intalnirilor saptamanale
 • Inregistrari video a metodelor ce vor fi practicate
 • Workbook
 • O surpriza nedezvaluita inca …. doar pentru cei prezenti in program 🙂

Pentru cei care deja au urmat acest seminar cu mine ei pot face un pas mai departe spre Descopera Secretele Principiilor Vietii II !

Data primei intalniri : 13 iunie
Ora de incepere: 10,00
Taxa de participare : 750 RON
Cei ce se inscriu pana in data de 10 iunie vor beneficia de un BONUS , in acest caz taxa de participare fiind de doar 600 RON !!

Datele de intalnire ulterioare vor fi stabilite impreuna cu cei ce participa la acest seminar

Pentru a participa  la acest seminar trebuie sa trimiteti datele dumneavoastra (nume, prenume, email, numar de telefon) la acurin@gmail.com.


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...