Reiju.org

Program online Descopera secretele Principiilor Vietii II

by on Jun.05, 2020, under Cursuri

Motto :

“I’m trying to free your mind, Neo. But I can only show you the door. You’re the one that has to walk through it.” Morpheus

Este posibil ca originea principiilor Reiki care au fost scrise de catre sensei Mikao Usui sa fie mult mai veche ?
Este posibil ca aceste precepte sa se regaseasca in traditia budista ezoterica, shintoistsa sau ascetica a Japoniei ?
Ar putea exista legaturi intre principiile , simbolurile Reiki si anumite zeitati din panteonul japonez?
Exista practici interne secrete ce pot fi efectuate atat de calugari cat si de oamenii obisnuiti  pentru a obtine aceste puteri considerate miraculoase ?
Stau aceste practici secrete ale energiei interne,  la baza sistemului Reiki  aparut ulterior ?
Pot ele conferi aceeasi ”  putere pe care am primit-o dupa o perioada indelungata si dificila de pregatire ?”  ( sensei Mikao Usui) ” ?

Daca exista un singur raspuns ” Da” la una din intrebarile de mai sus……  sa stii aceste subiecte mult mai putin cunoscute alaturi de multe altele vor fi abordate in aceasta parte a programului Descopera Secretele Principiilor Vietii II !

Se stie ca sensei Mikao Usui a fost un practicant Shugendo. Pentru a sustine aceasta afirmatie , piatra memoriala a lui Mikao Usui afirma ca a practicat kushu shinren timp de 21 de zile,  o forma de  post aspru, rugaciune si meditatie , ce reprezinta un antrenament dificil de  in Shugendo. De asemenea pe monumentul sau memorial se spune , ca sensei Usui a cunostea divinatia, un alt aspect important al practicii Shugendo.

Ce este Shugendo ?

Shugendo este Calea de a dezvolta puterea interioara (sau capacitatile neobisnuite cunoscute sub numele general de siddhi), aparuta in urma cu 1300 de ani in Japonia fiind o uniune a ritualurilor budiste ezoterice ce au fost adaugate culturii religioase populare ce venera natura si muntele cu un amestec de respect, teama si uimire. Cu timpul au fost introduse  noi elemente provenite din daoism, filozofie Yin-Yang, samanism, Tendai si Shingon.

Shugendo nu poate exista fara munti . De aceea se studiaza la munte, acolo unde muntele devine un dojo si este venerat pentru simpla sa existenta. Pentru a deveni si mai clar, trebuie sa spun ca muntele in sine reprezinta o multitudine de zeitati si texte sacre budiste ( sutre).

In traditia japoneza  acelasi munte este vazut ca fiind un uter tridimensional dar ,in acelasi timp , si mandala de diamant a lui Mahavairocana (Dainichi Nyorai sau mai simplu Marele Soare al intregului Cosmos).

In Shugendo fiinta umana este vazuta ca fiind un copil al universului reprezentand ea insasi un  microcosmos in sine. Astfel, tot ceea ce exista, pamantul, florile, copacii, apa , muntii, norii, dar si  fiintele umane, sunt considerate a avea aceeasi natura ca Divinul, forma primara si originala a tuturor lucrurilor. Prin urmare, este posibil ca o fiinta umana sa devina o fiinta divina in aceasta viata.

Shugendo este o practica religioasa ce foloseste trezirea constienta a tuturor celor cinci simturi si folosirea corpului pentru a atinge iluminarea. Corpul nu uita niciodata ceea ce a experimentat chiar si daca o singura si unica oara. Isi va pastra amintire in fiecare din celula sa. Aceasta este o invatare prin intermediul tuturor simturilor  in care elementele insusite , pastrate in celule vor fi cele ce modeleaza campul energetic subtil al persoanei. De aceea calatoriile lungi prin padurile muntilor sacrii , venerarea zeitatilor, ritualurile desfasurate la miezul noptii sau dimineata devreme, scufundarea sub apa curgatoare a unei cascade dar si meditatiile sunt practici spirituale specifice din arsenalul Shugendo.

In acest mod iluminarea poate fi atinsa prin repetarea unui proces care nu are la baza ratiunea ci acumularea fizica obtinuta prin cele cinci simturi trezite si constientizate . Doar cei care reusesc sa capteaze puterea sacra a naturii alaturi de cea supranaturala a zeitatilor primesc titlul de Shugenja ( “persoana cu calitati/capacitati supranaturale/miraculoase”).

Poate ca, la o prima vedere, nu exista o legatura evidenta intre Principii  Reiki si Shugendo insa patrundem mai profund in secretele ascunse ale practicii s-ar putea sa aflam cu mult mai mult decat ne-am fi asteptat. Ar putea fi acel ” Medicament miraculos care vindeca toate bolile ” de care vorbea sensei Usui una si acelasi lucru cu ” o persoana cu calitati miraculoase” indicand astfel ca intotdeauna terapia este pe toate nivelele si odata ce persoana se modifica , se scimba si circumstantele care au dus la aparitia acesteia. Ar putea indica aceasta asemenare simpla ca terapia Reiki are la baza autovindecarea si n o vindecare survenita din exterior ?  Iar daca raspunsul este DA…atunci cu siguranta ca exista multe secrete in acest al doilea modul 🙂

Daca privim indeaproape  cuvantul Shugendo , de la dreapta inspre stanga prima parte este reprezentata de Cale ( Do) care se realizeaza prin practicile magice din munti ( shu) pentru a dobandi puterea supranaturala dar si efectele sale miraculoase ( gen).  In terminologia budista Shu mai semnifica ” practica, exercitiu, cultivare, sau pregatire” iar gen ” semn sau formula magica “.

Dar ce este aceasta “formula magica” ? Dar ce si care sunt acele “semne” ? …acestea le vom invata chiar de la prima intalnire 🙂

Acest seminar este unic prin informatiile oferite in premiera absoluta.. .. cele trei parti componente ale sistemului Reiki  – externa/fizica, interna/mentala si secreta , despre modul  in care folosind practicile ezoterice secrete ( mudre, mantre, vizualizari si meditatii ) putem intelege si mai profund Principiile Vietii .

Vom explora legaturile Principiilor Reiki cu practicile secrete Shugendo, Mikkyo dar si cu si cu invataturile budiste de nivel superior Alaturi de cele cinci initieri specifice ce isi au originea in budismul ezoteric avea la dispozitie  mijloace simple si foarte eficiente de a folosi  fiecare principiu pentru propria dezvoltare spirituala.

In cadrul acestui program vom parcurge urmatoarele subiecte :

 • Shugendo si Reiki – elemente comune si deosebiri
 • Shugendo o posibila sursa pentru simbolurile Reiki ?
 • Preceptele budiste sursa Principiilor Reiki ?
 • Cele trei actiuni alr preceptelor budiste
 • Partea externa, interna si secreta a Usui Shiki Ryoho
 • Cele cinci elemente ale traditiei japoneze si legatura cu medicamentele spirituale din Reiki
 • Principiile Reiki o varianta complet necunoscuta din 1910-1912 !
 • O alta varianta a Principiilor Vieti din 1914 !
 • Legatura dintre Buddhism si fiecare medicament spiritual Reiki
 • Cele cinci cai ale practicii interne din Reiki
 • Mudre , mantre si mandale specifice fiecarui principiu Reiki
 • Vizualizari si meditatii caracteristice fiecarui medicament spiritual
 • La finalul fiecarei intalniri veti primi cate o initiere dedicata fiecarui principiu
 • Tema saptamanala ….pana la intalnirea urmatoare 🙂
 • Intrebari si raspunsuri

Nota : Seminarul este destinat celor ce au parcurs deja prima parte a programului si doresc sa aprofundeze calea ezoterica , a practicii secretelor interne care se regaseseste in Mykkio, Shugendo sau Tendai. Introducerea in aceste practici am avut-o intr-un stagiu in Franta in urma cu cinci anii. Trei ani mai tarziu practicile interne energetice secrete prezentate in acest seminar mi-au fost transmise intr-o pregatire privata.

Ce cuprinde programul “Descopera secretele Principiilor Vietii II “?

 • 1 intalnire online pe saptamana
 • 5 intalniri in total
 • 5 inregistrari audio a intalnirilor saptamanale
 • Inregistrari video a metodelor ce vor fi practicate
 • Workbook
 • O surpriza nedezvaluita inca …. doar pentru cei prezenti in program 🙂

Data primei intalniri : 20 iunie
Ora de incepere: 10,30
Cerinte : sa fi parcurs deja prima parte a programului
Taxa de participare : 1000 RON
Cei ce se inscriu pana in data de 15 iunie vor beneficia de un BONUS , in acest caz taxa de participare fiind de doar 800 RON !!

Pentru a participa la acest seminar trebuie sa trimiteti datele dumneavoastra (nume, prenume, email, numar de telefon) la acurin@gmail.com.


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...