Reiju.org

Maestra Mary McFadyen si contributia sa in Reiki

by on Aug.18, 2023, under Cursuri

Doamna Mary McFadyen a fost cea de a douazecea maestra Reiki initiata de catre doamna Takata la mijlocul lunii septembrie a anului 1980.

Desi ea se numara printre cei 22 de Maestri pregatiti de doamna Takata, Mary nu a folosit niciodata acest lucru ca si o acreditare oficiala, lasand ca pasiunea, dragostea si dedicatia ei pentru Reiki sa vorbeasca in locul sau.

Nedorind sa se inscrie printre cei care in mod voit schimbasera forma metodei originale de pregatire in Usui Shiki Ryoho, Mary a predat cursurile sale de Reiki cu constiinciozitate timp de cativa ani inainte de a incepe sa-si pregateasca proprii ei Maestri.

Privind retrospectiv linia traditionala a Maestrilor Usui –  Hayashi –  Takata – McFadyen aceasta a  lasat o mostenire vasta tuturor celor ce au avut rabdarea, perseverenta, o minte deschisa, dar si indrazneala de a o urma pana la capat. O mostenire pe care foarte putine persoane o cunosc in zilele noastre.

Si cum am putea sa onoram mai bine linia de pe care provenim, decat aducand la lumina contributiile numeroase realizate de catre Maestra Mary Alexandra McFadyen ?

A adus Reiki Traditional in Europa

Doamna Mary McFadyen  a fost primul maestru Reiki pregatit de catre doamna Takata ce a traversat Oceanul Atlantic aducand la inceputul anilor 1980 Reiki Traditional  in Europa. Prezenta sa inedita a devenit ulterior obisnuita fiind invitata de cate doua ori pe an pentru a sustine cursuri in special in Germania, marea iubire a dansei. Aici a desfasurat seminarii de gradul I si II  in diverse orase – Hamburg, Tubingen, Ravensburg , Munchen, Nurenberg, Stierberg, Berlin, Bremen, Frankfurt la fiecare sase luni timp de 30 de ani.

Din acest motiv a fost numita de maestrii sai ” Mama Reiki ”, iar unii dintre studentii sai ii spuneau ” bunica Reiki ”  aratand dragostea, intelepciunea , autoritatea unei adevarate deschizatoare de drumuri.

Mary spunea despre avantul pe care l-a avut Reiki in Germania ca ” oamenii erau pregatiti pentru lumina. Oamenii chiar doreau Reiki. Mie mi s-a parut ca Germania explodase si ca oamenii care veneau la cursurile mele chiar doreau sa invete cat se putea de mult despre Reiki.. Germania era suficient de matura pentru Reiki. Primea Reiki cu inima deschisa”

Insa pasiunea sa pentru Reiki si dorinta sa neobosita de a raspandi secretele Reiki Traditional au facut sa fie invitata pentru a sustine seminarii in diverse tari ale lumii amintind aici  Scotia, Elvetia, Portugalia, Islanda, Mauritius,  Hawaii , Marea Britanie , India, SUA de catre cei dornici sa primeasca nu numai initieri de la domnia sa ci si sa invete din lectiile de viata pe care atat de gratios le impartasea cu elevii ei.

Reiki Outreach International

Reiki Outreach International a aparut in 1990 la initiativa maestrei Mary McFadyen, fiind prima organizatie de acest gen , ce actiona unitar pentru a aduce pacea, armonia si iubirea pe planeta. Intemeiata de viziunea maestrei McFadyen si anume ca ” practicienii Reiki pot face o mare diferenta ” atunci cand sunt implicati in trasmiterea energiei diverselor situatii serioase, grave ce ne pot afecta direct sau indirect intr-un mod negativ. Astfel de situatii erau reprezentate de conflicte armate, tulburari politice, boli contagioase, epidemii, inundatii, seceta, incendii sau foamete.

Reiki Outreach International exista pentru a facilita vindecarea nu doar la nivel social ci si planetar, reprezentand idealul serviciului altruist, fiind deschisa tuturor practicienilor de Reiki indiferent de linie sau nivel de pregatire, acestia fiind invitati cat mai des sa participe in mod individual la transmiterea energiei Reiki pentru diferite situatii grave.

Beneficiind de cinci linii telefonice ce preluau apelurile non stop si doua faxuri, organizatia a fost implicata in crearea unui camp energetic de sustinere pozitiv cu impact vizibil asupra inundatiilor din India, razboaielor locale din Orientul indepartat, foametei din diverse tari ale Africii de Sud, dar si in situatia copiilor orfani din azilele din Romania.

Spiritualitate si vindecare

” Eu cred ca vindecarea tine de spiritualitate. Nu cred ca pot fi separate.” Mary McFadyen

Acesta era unul dintre subiectele preferate ale lui maestrei Mary McFadyen, care provenea dintr-o vasta experienta avand la baza invataturile primite de la doamna Takata, dar si propriile sale observatii asupra fenomenului vindecarii, precum si relatia dintre boala si spiritualitate. Mary insista asupra faptului ca bolile au intotdeauna cauze spirituale, care odata identificate fac ca perioada de vindecare se se scurteze semnificativ.

Iar o vindecare completa se poate produce numai prin constientizarea celui bolnav, ajutandu-l sa gaseasca cauza reala a afectiunii sale. Iar daca privim din acest punct de vedere, atunci Reiki nu mai este doar un simplu instrument energetic eficient sau o terapie, ci devine o puternica cale de transformare a vietii ale carei componente principale sunt iertarea si iubirea.

In procesul iertarii, pe care il considera magic, Mary oferea instrumentele necesare pentru asumarea responsabilitatii celui bolnav, constientizarea cauzei reale a afectiunii si schimbarea modelului comportamental printr-o analiza a propriei persoane, astfel incat persoana suferinda era ajutata sa isi orienteze nu numai atentia, dar si energia spre interior , cautand intelesuri noi ale evenimentelor din viata sa si intelegand la nivel profund modificarile ce erau necesare.

Una dintre invataturile favorite ale lui Mary era urmatoarea ” este necesar sa invatam sa ne reintoarcem la interior , la o scara a valorilor in care accentul se pune pe frumusetea umana , pe ceea ce se poate dezvolta in interiorul fiintei noastre si nu pe ceea ce se afla in exteriorul sau”.

Reiki si bolile

Atunci cand discuta despre acest subiect pe care il iubea foarte mult, Mary insista asupra faptului ca fiecare dintre noi avem un ritm propriu de invatare si intelegere pentru a produce o modificare la nivel spiritual care va duce la o vindecare completa accentuand faptul ca ” in spatele unei boli sta de fapt ocazia deosebita a unei cresteri spirituale ” , iar un eveniment neplacut este purtatorul unui dar deosebit, fiind generator de noi experiente si implicit de cunoastere directa.

Ea recomanda ca in acest caz ”sa avem curajul de a accepta si de a vedea ce anume se poate schimba in noi si de a cauta intotdeauna partea pozitiva a lectiei ”.

Avand deplina incredere in Reiki-ul invatat de la doamna Takata si vasta ei experienta, Mary atragea atentia ca ”nu trebuie sa avem nici un motiv de ingrijorare, pentru ca Universul ne va pune la dispozitie toate mijloacele si instrumentele sale pentru a desavarsi acest proces in noi”.

Mergand mai profund  in interiorul invataturile sale, Mary insista in mod deosebit asupra modului in care trebuie sa gandim astfel incat sa ne putem crea o viata minunata in care sa devenim co-creatori impreuna cu Universul . Punea accentul deosebit pe faptul ca ” schimbarea unui aspect al vietii nu este maine ci chiar acum, astazi , in acest moment ” incurajandu-i astfel pe toti studentii si Maestrii sai sa nu mai amane ceea ce este necesar a fi facut .

Pentru a-si ilustra lectiile de viata oferite, Mary oferea citate din invataturile maestrului Paramahansa Yogananda a carui studenta fusese timp de cativa ani, in comunitatea spirituala de la Ananda, care puneau in valoare adevarul ca ” suntem fiinte divine create dupa chipul si asemanarea Creatorului, insa uitam ca in acelasi timp suntem si fiinte energetice ” iar din acest motiv  recomanda o practica neincetata, zilnica a Reiki accentuand faptul ca ” Reiki va rafina vibratiile astfel incat vom ajunge la constientizarea prezentei Divine in viata sa, devenind astfel un canal permanent de manifestare a acestuia ”

Cauzele subtile ale bolilor

” Cel mai important e sa gasesti adevarata cauza si sa o elimini in totalitate”. Mary McFadyen

Una din specialitatile aparte ale liniei Takata – McFadyen o constituie cautarea cauzelor subtile ale diverselor afectiuni , un sistem foarte eficient de recunoastere a problemei reale bazat pe experienta sa peste 30 de ani de Reiki, observatiile efectuate pe parcursul miilor de ore de terapie efectuate combinate cu intuitia sa deosebita, dar si cu notiunile spirituale invatate din scoala maestrului Yogananda.

Acest sistem are ca si componente sapte pasi importanti – citirea limbajului corporal, ascultarea vocii, modul in care bolnavul comunica , beneficiile obtinute de cel suferind in urma afectiunii sale, care parte a corpului este afectata, dar si notiuni despre citirea energetica a chakrelor . Alaturi de celebrele doua intrebari cheie puse la final si eventual de folosirea interpretarii diverselor cicluri ale vietii ele creau un sistem deosebit de rafinat care atunci cand este dus la perfectiune duce la revelarea cauzei bolii in decurs de cateva minute .

Am avut ocazia deosebita de a observa directe demonstratii ale aplicarii metodei nu doar in seminariile sustinute de doamna McFadyen la care am participat, ci si in cursul terapiilor efectuate cand am putut constata eficienta acestui sistem.

Mai mult decat atat, am avut oportunitatea pe parcursul anilor de pregatire cu sensei McFadyen de a asista la trei astfel de seminarii pentru a deprinde secretele acestui sistem extraordinar de rapid in descoperirea cauzei afectiunilor.

Dupa cum se poate observa, esenta invataturilor lui Mary venea din recunoasterea sa ca Reiki reprezinta un instrument spiritual care ne este oferit nu doar ca sa promoveze sanatatea si bunastarea , dar de asemenea sa accelereze propria noastra evolutie spirituala.

Tratamentul rapid Reiki

A fost dezvoltat impreuna Maestra Reiki Patricia Bowling , buna prietena a lui Mary si ea una dintre cei 22 de Maestrii initiati de catre doamna Takata.. Tratamentul  rapid se efectueaza pe scaun iar durata sa este cuprinsa intre 10 – 15 minute fiind folosit atunci cand practicianul Reiki nu dispune de timp suficient pentru a efectua o terapie integrala de o ora si jumatate.

O terapie foarte simpla si eficienta ce face o mare diferenta in modul in care se simte cel ce a primit-o. Aceasta metoda a fost predata de catre doamna Mary McFadyen in clasele sale pentru primul nivel incepand cu anul 1981.

Tratamentul afectiunilor grave

Aceasta terapie pe care a dezvoltat-o in urma practicii sale Reiki , este o alta contributie a maestrei Mary McFadyen adusa pe linia domniei sale. In cadrul cursurilor sale un capitol aparte era destinat explicarii componentei, rolului sistemului imun si a modului in care acesta reactioneaza si raspunde in urma terapiei Reiki.

Si chiar mai mult de atat, Mary si-a dedicat o parte a practicii sale flagelului numit SIDA, pentru care a elaborat un protocol terapeutic care a avut rezultate deosebite in aceasta afectiune letala. Ulterior aceasta metoda de terapie a fost adaptata si pentru afectiuni binecunoscute astazi, spre exemplu leucemie, boli autoimune sau diferitele forme de cancer.

Notite personale din cursul doamnei Takata

Este un fapt binecunoscut ca doamna Takata nu incuraja luarea notitelor in cursul seminariilor pe care le sustinea. Motivul cel mai des invocat de domnia sa era ” daca pierdeti notitele nu o sa mai stiti sa faceti Reiki ” incercand prin aceasta sa aduca atentia la partea practica, pragmatica, aplicabila imediat a Reiki-ului traditional .

Inainte de a fi initiata ca si Maestra Reiki de doamna Takata, Mary a fost o prezenta foarte activa in comunitatea Reiki, si datorita spiritului sau deschis, caracterului ferm si a finului umor englezesc a legat multe prietenii nu numai cu multi Maestri Reiki ce ii poarta si astazi un enorm respect, ci si cu studentii mai vechi ai doamnei Takata.

Unul dintre acestia a fost si o studenta japoneza care se ocupa de organizarea seminariiilor pentru comunitatea nipona care a dactilografiat notitele luate la unul din cursurile desfasurate in 1972 in care sunt descrise modul de terapie recomandat de catre doamna Takata si diverse sfaturi legate de alimentatie in nu mai putin de 43 de afectiuni.

Aceste notite pe care le-a primit Mary in 1976 si pastrat pana in anul 2010 cand ne-a transmis cu acelasi respect documentul original , ingalbenit acum de trecerea timpului, spunand ” Acum o sa ai mai multa nevoie de el ” .

A publicat o carte

Cartea sa intitulata “Puterea de vindecare Reiki – vindecarea cu mainile o terapie rapida” a vazut lumina tiparului la Berlin , in cadrul editurii Rowohlt in ianuarie 2003. Avand peste 170 de pagini si mai mult de 90 de fotografii Reiki in aceasata aparitie sunt descrise foarte amplu locul si rolul pozitiilor de maini, terapia rapida, tratamentul afectiunilor cronice. Ghidul terapeutic al aplicarii pozitiilor de maini pentru 112 afectiuni constituie o parte valoroasa a acestei lucrari de exceptie.

Acestea sunt doar cateva dintre contributiile Maestrei Reiki Mary Alexandra McFadyen aduse pentru primul nivel al Reiki-ului traditional.

Evident ca acestea nu se opresc aici, pentru ca atat nivelul secund, cat si ultimul nivel, cel al Maestriei au propriile lor secrete care vor fi dezvaluite celor ce pasesc cu dorinta arzatoare, perseverenta deosebita si o vointa puternica pe aceasta cale minunata care se numeste Reiki Traditional.

Cred ca unul dintre cele mai frumoase omagii aduse lui Mary a fost cel a Maestrei Reiki Phylis Lei Furumoto, nepoata doamnei Takata, care a spus ” Mary McFadyen was a strong teaching Reiki Master ” ce exprima intreaga viata , pasiune si dedicatie dar si recunoasterea importantei covarsitoare pe care aceasta a dus-o in raspandirea Reiki Traditional in lume .

dr. Aurelian Curin
Maestru Reiki gradul IV
Maestru al  Ceremoniilor de Initiere si
Pastrator al Liniei sistemului Usui Shiki Ryoho


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...