Reiju.org

Maestra Reiki Mary Goslen si calea sa in Reiki ( I )

Din cauza unei probleme grave de sanatate , in conditiile in care medicii i-au sugerat ca singura sansa sa traiasca era sa se opereze, pentru a-si gasi propria vindecare Mary Goslen si-a inceput cautarea spirituala. Era anul 1979  iar Universul a orchestrat astfel evenimentele incat a aranjat o intalnire cu o veche prietena pe care nu o mai vazuse de mult, aceasta i-a spus printre altele ca ”  a sosit in oras o doamna care va sustine un curs de Reiki”.

Curioasa din fire Mary a pus cateva intrebari, a luat pliantul de la prietena sa ….. si apoi s-a inscris la seminarul pentru primul nivel de Reiki in clasa Virginiei Samdahl.

Virginia a fost prima persoana din lume, din afara Japoniei, ce a fost initiata de catre doamna Takata la nivelul de Maestru, deoarece era foarte cunoscuta si apreciata in diverse cercuri spirituale  datorita calitatilor sale de clarvazatoare si a seminariilor privind forta mintii pe care le sustinea in fiecare luna, pe intreg teritoriul SUA.

Asa cum invatase de la doamna Takata,  Virginia sustinea seminarul pentru primul nivel in patru zile, pe durata a 48 de ore.  Pentru prima oara in istoria orala a traditiei Reiki , ea  a permis  inregistrarea pe casete a seminarului sustinut  in ianuarie 1979 la Raleigh, North Carolina.  Transcrierea de pe casete a fost efectuata de catre Mary Ellen iar textul  a fost verificat pentru exactitate de catre Virginia si apoi distribuit celor 23 de participanti.

In ultima zi, dupa terminarea seminarului , Mary a  avut o scurta conversatie, de cateva minute cu Virginia,  si a intrebat-o cum se poate aplica Reiki pe propria persoana ( la acea data in clasele primului nivel nu se preda autotratamentul ci doar terapia pentru alte persoane (asa cum invatase doamna Takata de la Maestrul  Hayashi ).

Virginia i-a explicat cum se poate face autotratamentul, urmand acelasi model al pozitiilor de maini pentru alte persoane,  sugerandu-i sa isi acorde un timp  de minim doua ore pe zi,  dimineata si seara.

Trei saptamani mai tarziu Mary a fost invitata de fiul sau Jesse sa ia masa impreuna la un restaurant din apropierea casei unde locuia . In timpul pranzului , la un moment dat, fiul sau ii pune o intrebare : ” Mama stii ca ti-a disparut tumora de la gat ?”.

Mary  a spus: ” Nici macar nu observasem acest lucru deoarece nu ma asteptam la un rezultat atat de rapid.  Uimita mi-am dus mana stanga la gat si…intr-adevar acolo nu mai exista nimic. Nu aveam nici o asteptare de la Reiki…pur si simplu mi-am facut practica zilnica “.

Jesse i-a spus ca se ocupa de organizarea unui seminar pentru nivelul secund ce urma sa fie sustinut de o instructoare initiata in Tehnica Radianta® si i-a sugerat mamei sale ca ar fi bine sa participe la acesta.

Cateva luni mai tarziu Mary era initiata in nivelul secund de catre Yesnie Carrington .

Mary spunea ” Primul nivel de Reiki mi-a adus vindecarea, iar al doilea bucuria pe care am avut-o atunci cand eram copil ”

Intre anii 1986 – 1989 , dupa ce a servit intr-un lung program de ucenicie, Mary Goslen a fost pregatita personal de dr. Barbara Ray ca Maestru Instructor , pentru a preda primul si al doilea nivel al practicienilor de Reiki .

Intr-o discutie privata cu dansa, Mary Goslemn povestea cum au aparut cele 12 pozitii de baza folosite astazi pe scara larga in lumea intreaga :

” In 1986 cand am inceput sa predau primul nivel de Tehnica Radianta®, dr. Ray a decis sa renunte la terapia cu palmele pentru alte persoane , astfel ca participantii la curs invatau sa aplice Reiki pentru tratamentul personal, animale de companie, plante sau in caz de accidente.

Am simtit ca studentii trebuiau sa practice autotratamentul in timp ce erau in prezenta mea . De asemenea am simtit ca cele patru acordaje ( initieri) trebuiau sa fie raspandite pe o perioada mai lunga de timp ( la acea data initierile erau efectuate cate doua pe zi pe parcursul a sase ore). Seminarul meu a fost experimental si foarte practic.

Ca instructor proaspat initiat pentru primul nivel am simtit ca aceasta problema trebuie rezolvata. Cu riscul de a fii decertificata pe loc mi-am exprimat ingrijorarea la intalnirea profesorilor pentru primul nivel.

Colegii mei au fost socati cand am spus ca eu predau primul nivel in minim 12 ore pe parcursul a trei zile ( la acea data gradul I de Tehnica Radianta se preda pe parcursul a doar doua zile ).

A fost o discutie foarte aprinsa care a durat doua zile, de dimineata pana seara tazriu,  in care s-au discutat , dezbatut si negociat  necesitatea stabilirii unor indrumari practice pentru predarea primului nivel de Reiki. Aceasta a condus la introducerea in primul nivel a metodei celor 12 pasi ( autotratamentul Reiki in 12 pasi ). Asa a evoluat Reiki “.

Mary Goslen poveste apoi ca ” Dr.  Barbara Ray avea un grup de instructori care testa invataturile pe care aceasta le primise de la doamna Takata, introducand in cursurile ulterioare doar metodele care au fost eficiente si validate de catre toti instructorii.

Trecand dincolo de limitarile care au fost impuse in Reiki de doamna Takata, am fost incurajati sa experimentam aplicarea metodei in viata de zi cu zi. Astfel am invatat din practica, ca Reiki poate fi aplicat pentru animalele de companie, pentru plante si diferite situatii de viata.

Descoperirile facute de studentii sai au schimbat modul in care Reiki a fost predat in linia Barbara Ray Weber. Metodele Reiki pot fi aplicate fiecarui aspect al vietii personale.

Desi, dr. Barbara Weber Ray a fost criticata pentru ca a facut schimbari in invataturile predate de doamna Takata,  privind din perspectiva mea, ea a facut din Reiki un sistem mai practic si mai usor de utilizat pentru a satisface nevoile culturii occidentale . ”

Trecand dincolo de cerintele programului de pregatire al instructorilor de Tehnica Radianta® Mary a participat la 27 de seminarii pentru primul si al doilea nivel care au fost conduse de catre 17 maestrii diferiti ai traditiei de Reiki pe linia doamnei Takata.

Aceasta adevarata comoara a invataturilor obtinute de pe linia doamnei Takata au fost consemnate de catre Mary Goslen in manualele sale pentru beneficiul viitorilot practicieni de Reiki  si a generatiilor urmatoare.

Mary Goslen a fost initiata personal in nivelul IV de Tehnica Radianta de catre dr. Barbara Ray intr-un mic orasel din Colorado,  SUA . Dupa primirea initierii , pe care ambele au simtit-o foarte profund , dr. Ray t si Mary Goslen nu au rostit nici un cuvant, privindu-se doar in ochi , mai bine  de 40 de minute.

La finalul acestora dr. Ray a spus ” A fost unul profund ” referindu-se la acordaj iar Mary a incuviintat dand aprobator din cap. Mary marturisese ca ” a fost initierea pe care am simtit-o cea mai puternica dintre toate primite pana atunci. ”

Dedicata raspandirii Reiki, Mary a insotit-o pe dr.  Barbara Ray peste tot in lume  –  pentru a afla radacinile Reiki in India si Nepal, in Egipt in retreatul dedicat doar Maestrilor Instructori din Tehnica Radianta ®, precum si in certificarea Maestrilor Instructorilor de nivel VII  in Elvetia, la Aroso.

dr. Aurelian Curin
maestru al ceremoniilor de initiere,
pastrator al liniei de initiere in sistemul Usui Rriki


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...

    Archives

    All entries, chronologically...