Reiju.org

Ce facem in seminarul de primul nivel de Reiki Traditional Takata ?

Pentru ca au fost intrebari  specifice despre continutul seminarului de Reiki Traditional am decis ca sa descriem ,in scopul clarificarii, cat mai mult din ceea ce vom face impreuna in acele zile.

Informatiile de mai jos sunt foarte putin cunoscute in cercurile practicienilor de Reiki, pentru ca pana in 2008 nici eu nu am avut acces la ele. Prin urmare multe sunt noutati in premiera, care nu se regasesc in cartile despre Reiki pentru ca tot ceea ce vom parcurge in acest seminar nu a fost niciodata publicat.

De asemenea trebuie clarificat aspectul ca , pana la aceasta ora, nu am initiat nici un Maestru Reiki pe linia traditionala a doamnei Takata.  Exista o cerinta de minim 5-10 ani intre nivelul II si Maestru care se respecta pe linia traditionala Takata si la care tinem din respect fata de inaintasii nostrii Reiki .

In prima noastra intalnire desfasurata vineri seara dupa ce ne cunoastem vom porni impreuna, pas cu pas, in frumoasa calatorie a descoperirii lumii minunate a Reiki-ului Traditional practicat de catre doamna Takata.

Vom incepe cu acest cuvant atat de cunoscut denumit Reiki pe care il vom explora din toate punctele de vedere pe care le cunosc in acest moment.Pornind de la un simplu cuvant format din doua silabe care pot avea o interpretare foarte vasta, trecand prin scrierea specifica a ideogramei unde vom avea ajutorul a trei maestri ai caligrafiei, care ne vor dezvalui cele mai ascunse interpretari date acesteia.

Apoi vom ridica valul secretelor Reiki in ceea ce priveste sistemul de vindecare, care in mod surprinzator in anii 1926, in Japonia se practica diferit fata de ceea ce stim noi. Mergand in profunzime vom intelege de ce pentru japonezi Reiki este o stiinta a transformarii dar si un sistem al perfectionarii permanente a sinelui.

Dupa parcurgerea legendei Reiki care desi  cunoscuta de toata lumea, este foarte putin inteleasa, vom patrunde semnificatia din spatele acesteia. Pentru ca legenda Reiki este o parabola si va voi explica modul in care trebuie vazuta si inteleasa. Conform scrierilor budiste exista trei nivele de intelegere a diverselor invataturi : primul este cel profan, cel de al doilea este cel  in care incerci sa iti explici singur semnificatia iar ultimul nivel este cel in care un Maestru care este pregatit in toate subtilitatile invataturilor, iti ofera cheia intelegerii acestora. Acest ultim nivel il vom aborda in cadrul seminarului.

Vom invata apoi care sunt cele 6 caracteristici care deosebesc Reiki Traditional de celelalte sisteme denumite la modul general “Reiki” si vom intelege modul in care putem observa in decurs de maxim 1 minut daca un stil nou de Reiki contine ceva din sistemul traditional sau este doar o pura inventie.

O alta parte a seminarului va fi destinata explicarii conceptului de inima spirituala dar si de ce este important sa cunoastem acest aspect al Reiki. Dupa ce vom afla ce este inima spirituala, unde este localizata si la ce anume foloseste veti primi personal  initierea inimii spirituale.

Dupa primirea acestei initieri pe care o veti invata sa  o transmiteti mai departe vi se va explica ce anume aveti de facut dumneavoastra pentru a primi prima initiere din Reiki Traditional Takata. Dupa efectuarea acesteia veti avea ocazia de a experimenta direct ceea ce inseamna Reiki Traditional al liniei Takata. Cel original. Neschimbatul.Unicul.

Aici ne incheiem prima noastra intalnire nu inainte de a vi se comunica ce anume aveti de facut in acea seara cand veti ajunge acasa.

In dimineata urmatoare vom debuta cu cea de a doua initiere si apoi vom invata diferite modele de autotratament,pentru dimineata si seara, dar vom discuta si despre secretele aplicarii corecte a pozitiilor de maini.

Vor urma sfaturile liniei traditionale si in special a Maestrelor Reiki Mary McFadyen si Himani privitoare la terapia propriei persoane dar si a celorlalte persoane. Aceste sfaturi sunt experienta transmisa in cei peste 70 de ani de practica a celor doua Maestre cu care am studiat. O comoara de informatii utile transmise oral doar celor ce au curajul si indrazneala de a pasi in linia originala a doamnei Takata.

Vom vedea ce tipuri de reactii de vindecare pot apare in cazul in care practicam Reiki, dar si modul in care trebuie sa interpretam senzatiile din palme. La cursurile sale doamna Takata spunea acestei parti ” Si acum va voi spune ce simtim in mainile noastre”.

Vom aborda aici doua tipuri de senzatii din palme, asa cum erau ele predate de insasi sensei Takata – cele care provin din corpul celui ce primeste terapia Reiki si cele care vin din mainile terapeutului. Ele sunt distincte, importante pentru ca ofera informatii despre starea sanatatii anumitor organe din corp.

Ne vom insusi apoi secretele primului model (asa cum il numea sensei Takata) al aplicarii mainilor pe o alta persoana nu inainte de a invata cele 5 etape specifice ale terapiei. Vom intra in profunzimea plasarii mainilor pentru diverse situatii si afectiuni specifice fie zonei respective fie intregului organism. Continuam cu cateva extrapozitii destinate unor scopuri clar definite si vom incheia cu notiuni mai putin cunoscute despre principiile Reiki dar si legatura acestora cu medicina traditionala chineza. Cea de a treia initiere va incheia aceasta zi de pregatire. La fel ca si in prima zi veti primi tema pentru acasa din acea seara dar si din dimineata ce va veni.

In ultima zi vom patrunde in detaliile mai putin cunoscute ale celui celui de al doilea model al terapiei destinate altor persoane dupa care vom privi Reiki in contextul larg al spiritualitatii. Vom oferi modul in care cea de a 20-a maestra Reiki  a doamnei Takata, sensei Mary McFadyen a integrat acest concept in cursurile sale intr-un mod extraordinar. Veti primi ultima initiere apoi veti afla secretele ultimului model, celui de al treilea.

Pe tot parcursul seminarului veti avea ocazia de a primi si darui Reiki celor ce sunt alaturi de noi in aceste zile. Vom incheia cu terapia rapida Reiki o metoda specifica doar liniei lui sensei McFadyen , care a fost dezvoltata chiar de catre Mary la finalul anului 1980 si  o mica introducere la nivelul II.

Inmanarea materialelor seminarului si a certificatelor alaturi de fotografiile de grup vor pune punct acestor zile deosebite petrecute impreuna.

dr.Aurelian Curin, Lucica Toroipan, Maestri Reiki linia Traditionala Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...