Reiju.org

Ce se intampla dupa gradul I de Reiki Traditional I

Scoala traditionala de Reiki recomanda ca intre primele doua nivele sa existe o perioada de timp de minim sase luni. In acest interval se relizeaza foarte multe modificari pe care le putem trece atat de usor cu vederea daca nu suntem atenti.

In primul rand corpul practicianului se seteaza pe noile frecvente dobandite in urma initierii.

Apoi ca urmare a practicii zilnice a autotratamentului Reiki va apare disciplina.

Odata cu disciplina se concretizeaza primele rezultate, ce vor duce la cresterea increderii practicianului in sine dar mai ales in posibilitatile sistemului Reiki.

Deoarece increderea a crescut se va dezvolta si curajul de a lucra cu alte persoane ce va solicita ajutorul . Si iata ca astfel se creaza noi calitati in dumneavoastra : rabdare, perseverenta, entuziasm si tenacitate. Toate acestea doar cu simpla practica zilnica a autotratamentului.

Maestrii de Reiki traditional de pe linia Takata specifica la primul nivel ca exista doi piloni de baza care trebuie insusiti perfect inainte de a accede la nivelul urmator. Primul este reprezentat de catre practica corecta, constienta a pozitiilor de maini iar al doilea consta in aplicarea principiilor Reiki in viata de zi cu zi.

Pozitiile de maini ne invata ceea ce trebuie sa stim despre noi, despre alte persoane si despre modul in care interactionam cu lumea inconjuratore prin darurile primite : cele doua maini. Astfel mainile noastre devin instrumente deosebit de valoroase pentru o vindecare ce se va manifesta si la nivel fizic pornind din interior spre exterior.

Principiile Reiki ne aduc in prim plan calitatile pe care ar trebui sa le avem, sa le dezvoltam si , mai ales, sa le exprimam in fiecare clipa a vietii noastre. Ele deschid usa intelegerii la un nivel aparte a intregului sistem Reiki, constituind motorul principal al acestuia.

In afara acestor notiuni importante expuse mai sus ar mai fi necesare si altele ?

La o prima vedere raspunsul este negativ. Ce anume ar mai fi necesar sa cunoastem ?

Insa daca reusim sa ne punem in diverse situatii ce pot surveni in practica noastra Reiki in care putem avea diverse si variate roluri (de terapeut, de sfatuitor, de prieten, de Maestru) va trebui sa raspundem deschis la urmatoarele intrebari:

Vreti sa va simtiti bine, sa fiti plini de energie, capabili de a rezista la un stress prelungit fara a va consuma foarte mult ? Atunci autotratamentul zilnic Reiki este solutia tuturor acestor probleme.

Vreti sa rezolvati diverse probleme de relatii cu prietenii,colegii, rudele sau familia ? Evident ca incursiunea in modul in care traim zilnic principiile Reiki va poate oferi raspunsul mult cautat.

Vreti sa stiti ce sa mancati , dar mai ales, ce sfaturi privind nutritia sa ii oferiti celui ce va solicita ajutorul ? Este normal sa cunoasteti cat mai multe detalii o nutritie sanatoasa dar mai ales indicatiile doamnei Takata in diverse afectiuni.

Doriti sa stiti unde si cum sa actionati direct la cauza afectiunii pentru a ajuta pacientul sa se vindece complet ? Mi se pare evident ca va trebui sa cunoasteti ce sa cautati si cum sa interpretati cauzele subtile ale bolilor.

Vreti sa stiti cum se produc transferurile de energie, ce trebuie sa faceti ca sa va reechilibrati imediat ? Atunci este necesar sa stiti cat mai multe despre propriul camp energetic , modul in care il percepeti , cum interactionati cu el, cum il dezvoltati dar mai ales cum anume sa aveti grija de acesta.

Deoarece toate aceste notiuni ce trebuie sa le cunoasca un practician nu pot fi cuprinse intr-un singur seminar, oricat de complex ar fi acesta a aparut necesitatea seminariilor de aprofundare pentru a cunoaste cat mai multe dintre secretele Reiki-ului Traditional.

Aceste seminarii sunt focalizate doar pe un singur subiect pe care l-am considerat ca fiind deosebit de important in evolutia spirituala a viitorului practician de grad avansat, aducand intelegere,claritate si profunzime asupra unor aspecte pe care nu le putem neglija atat de usor.

In scoala traditionala de Reiki pe linia Takata se urmareste crearea unui terapeut complet din toate punctele de vedere. Nu numai ca un bun cunoscator al tehnicilor de conectare la energia Reiki si un fin descoperitor al cauzelor reale ale unei afectiuni dar si un sfatuitor asupra problemelor privind dieta in diverse afectiuni. Evident nu trebuie neglijata nici calitatea umana si morala a terapeutului care se poate dezvolta doar printr-o practica permanenta a principiilor Reiki.

Dupa cum putem observa procesul de invatare si aprofundare al sistemului traditional de Reiki este unul permanent pentru ca invatarea, inclusiv cea a adevaratilor Maestri, nu se termina niciodata.

Intodeauna va exista ceva nou ce ne poate imbogati nu numai practica Reiki ci insasi viata noastra si a celor din jurul nostru.

dr.Aurelian Curin,
maestru al ceremoniilor de initiere Usui Reiki
pastrator al liniei


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...