Reiju.org

Ce se intampla dupa gradul I Reiki Traditional II

Iata o prezentare a celor mai importanta seminarii de aprofundare ce ne dezvaluie universul fascinant al Reiki Traditional.

Alimentatia si Reiki – sfaturile doamnei Takata

Desi multi practicienti stiu ca sistemul Reiki a fost adus in Vest de catre doamna Hawayo Kawamuru Takata, insa foarte putini cunosc ca ea a studiat nutritia si a folosit nu doar Reiki in practica sa dar si alimentele ca si medicament.

Sensei Takata credea ca multe din afectiunile pacientilor sai erau cauzate de catre o dieta improprie. Unul din primele lucruri pe care isi concentra atentia atunci cand incepea sa lucreze cu un client era dieta acestuia.

Astfel ca succesul doamnei Takata in a ajuta oamenii sa se vindece se datoreaza abilitatii si fortei sale ca si un canal pur pentru energia Reiki insa, in mod egal se poate considera, utilizarea hranei ca si medicament. De aceea doamna Takata dadea importanta atat terapiei cu ajutorul energiei Reiki cat si prin intermediul hranei.

Doamna Takata obisnuia sa spuna deseori : “Cu o hrana adecvata pacientul raspunde mai repede la tratament”.

Multe din aceste informatii se regasesc in jurnalul doamnei Takata dar si in experienta ei practica cu diferite afectiuni. Toate aceste sfaturi de o inestimabila valoare au fost pastrate de-a lungul timpului si transmise liniei de Maestri pe linia traditionala pana in zilele noastre.

Autoapararea spirituala – cum sa ne cunoastem campul energetic

Atunci cand venim in contact cu alte persoane, spre exemplu efectuand un masaj, facand o terapie, energiile noastre subtile pot fi  afectate de catre clientii nostri in multe modalitati pe care nu le putem anticipa.

Astfel de transferuri energetice se pot realiza cu familia, prietenii, colegii de serviciu atunci cand venim in contact cu persoane acer sunt depresive si simt diverse emotii negative.

Putem insa se invatam sa prevenim acest transfer de energie negativa. Ne insusim tehnici valoroase ce ne vor crea un mediu sanatos, plin de compasiune in jurul nostru restabilindu-ne astfel echilibrul energetic.

Autoapararea spirituala nu inseamna izolare sau inchiderea in fata celorlalti ci inseamna a sta in propria noastra energie, pentru a fi mai eficienti si disponibili in a-i ajuta pe altii.

Acest seminar a fost predat nu doar terapeutilor – maseuri,acupunctori, practicieni Reiki – ci si personalului medical din SUA cu rezultate deosebite. Practic seminarul este deschis tuturor celor interesati sa exploreze acest subiect pentru ca transferurile energetice se pot intampla practic oricui.

Un seminar cu o abordare intuitiva, practica, relaxanta si mai ales benefica pentru toata lumea.

Cauzele subtile ale afectiunilor
metoda Maestrei McFadyen

O piesa de mare valoare atat din punct de vedere istoric al dezvoltarii Reiki cat si din punct de vedere practic o reprezinta determinarea cauzelor subtile ale bolilor.

Aceste aspecte nu se regasesc in seminariile doamnei Takata, ele fiind doar una din specialitatile deosebit de rafinate ale Maestrei Reiki care ne-a instruit, doamna Mary A. McFadyen, pe parcursul a peste 30 de ani de practica Reiki.

Doamna McFadyen, sau simplu Mary dupa cum ii spuneau toti cei apropiati a dezvoltat in practica sa un sistem extrem de eficient , in doar sapte pasi, care atunci cand este dus la perfectiune lamureste cauza reala a unei afectiuni in decurs de cateva minute.

Am avut ocazia sa asist la demonstratii ale aplicarii metodei nu doar in seminariile sustinute de doamna McFadyen la care am participat ci si in cursul terapiilor efectuate cand am putut vedea eficienta acestui sistem.

Informatiile despre cei sapte pasi se regasesc doar pe linia traditionala de Reiki Takata , a doamnei McFadyen , fiind primite doar de cei instruiti personal de aceasta.

Traind principiile Reiki

Incercand sa inteleg acest subiect mi-am petrecut mai bine de opt ani cautand sa inteleg semnificatia ascunsa din spatele Principiilor Reiki, conexiunile acestora cu alte culturi , modul in care transpunem aceste “medicamente spirituale”  in viata noastra.

De un real ajutor mi-au fost discutiile lungi , avute pe parcursul timpului cu Maestrii Reiki al caror student am fost (sensei Fokke Brink, sensei Himani, sensei Mary McFadyen).

Este un seminar deosebit, aparte , unic si  surprinzator prin informatiile si metodele oferite , pentru a dezvolta constiinta tuturor celor ce practica Reiki .

La fel ca in oricare arta traditionala japoneza si in Reiki se regasesc principii spirituale de natura etica menite a fi insusite odata cu practica terapiei.

Sensei Mikao Usui a adoptat aceste idealuri in urma cu aproape 100 de ani pentru a invata oamenii sa traiasca dupa un nou mod de viata ,incurajandu-i astfel sa isi pastreze sanatatea obtinuta dupa ce au fost vindecati cu ajutorul energiei fortei vietii.

Astfel “principiile vietii”  asa cum mai sunt ele cunoscute, ofera o directie pentru modificarile pozitive in emotii si in spirit.

Intelese profund si practicate perseverent pe parcursul intregii vieti ele vindeca corpul, aduc pacea mintii si fericirea in viata.

De aceea aceste  sfaturi spirituale , cunoscute ca si “medicamente ale Spiritului” , sunt deosebit de importante : pentru ca ele reprezinta esenta invataturilor Reiki, constituind o cale sigura spre redobandirea sanatatii mentale, emotionale, fizice si a iluminarii spirituale.

Fiecare principiu este pura binecuvantare si transmite o energie aparte, iar atunci cand sunt aplicate impreuna cu practica permanenta a autotratamentului Reiki dezvolta intelepciunea, compasiunea si forta terapeutului.

Pentru ca atunci cand dorim sa fim Maestri intr-adevar trebuie sa facem si acest pas al transpunerii invataturilor in propria noastra viata.

dr.Aurelian Curin, maestru Reiki linia traditionala Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...