Reiju.org

Hanko in Reiki Traditional

In Japonia Hanko ,sau sigiliul personal dupa cum mai este cunoscut, are acelasi rol ca o semnatura in Occident.

In mod traditional sigiliile sunt gravate pe pietre, acestea avand lungimea degetului mic al unei persoane. Se pot folosi de asemenea gravuri pe lemn, oase sau chiar fildes. In cultura japoneza, sculptura in piatra pentru a crea un astfel de sigiliu, reprezinta o forma deosebita a caligrafiei.

Purtand numele unei persoane sau a unei organizatii Hanko poate fi folosit pentru a semna primirea unei scrisori recomandate, cumpararea unui automobil sau diverse contracte oficiale pentru ca acestea sa fie recunoscute in mod legal.

Prima dovada a aparitiei han (asa cum mai este cunoscut hanko) in Japonia dateaza din anul 57 i.e.n., acesta fiind fabricat din aur si apartinand familiei imperiale. Initial doar Imparatul si vasalii sai cei mai apropriati detineau astfel de sigilii, ce reprezentau un simbol suprem al autoritatii .

Nobilii japonezi au inceput sa foloseasca propriile sigilii doar dupa anul 750, iar samuraii ceva mai tarziu , abia in Evul Mediu. In timp, samuraii au utilizat cerneala rosie pentru propriile hanko obicei care a ramas pana in zilele noastre.

Prima maestra Reiki care a folosit sigiliul pe certificate a fost doamna Hawayo Hiromi Takata. Se pare ca acesta a fost modul traditional pe care si l-a insusit chiar de la maestrul sau, dr. Chujiro Hayashi.

Acest obicei de a-si pune sub semnatura personala, sigiliul pe certificatele practicienilor Reiki, asigura astfel o dovada autentica a primirii unei instruiri cu Maestrul respectiv.

Putem aminti aici pe Maestrii Reiki Barbara Ray Weber, Beth Gray, Mary A. McFadyen care sunt doar cativa dintre cei 22 de initiati ai doamnei Takata ce au perpetuat acest obicei pana in zilele noastre.

Trebuie sa stiti ca folosirea unui hanko creaza o legatura energetica si spirituala intre practicianul Reiki si originea japoneza a acestui sistem. De aceea sigiliul poate fi folosit si in timpul sesiunii de terapie pentru a ne pune in legatura cu frecventa specifica a Reiki-ului Traditional, un lucru prea putin cunoscut de catre practicienii de astazi. Evident ca exista si alte utilizari mai putin cunoscute ale hanko pe care nu le vom detalia aici.

Am avut onoarea ca in anul 2009 sa urmam in Monemvasia, Grecia un curs aprofundat de caligrafie, cu o durata de cinci zile, cu maestrul Reiki, Fokke Brink. Pe langa impartasirea secretelor artei pe care o detine de peste 22 de ani l-am rugat pe maestrul de caligrafie Fokke Brink sa ne confectioneze doua sigilii care sa ni se potriveasca atat personalitatii fiecaruia dintre noi cat si specificului energetic pe care il detinem.

Prin interactiunea personala pe care am avut-o cu sensei Brink, la care s-au adaugat meditatiile acestuia,  el a reusit dupa mai bine de 10 luni sa finalizeze acest proiect. Durata poate parea lunga, insa procesul confectionarii unui hanko poate dura, saptamani, luni iar uneori chiar ani pentru ca timpul crearii acestuia este foarte important.

Intr-un email maestrul Brink ne-a trimis un scurt video al momentului in care ne grava sigiliile personale. Suntem mandri pentru faptul ca tocmai sigiliile noastre au fost alese, poate intr-un mod deloc intamplator , de catre maestrul Brink pentru a ilustra nobila sa munca . Acest scurt video il puteti urmari mai jos .

Maestrul Brink intotdeauna obisnuia sa ne spuna : “Nu Maestrul este cel ce alege piatra ci piatra este cea care alege Maestrul”.  Piatra are o constiinta a ei si stie sa aleaga sufletul celui caruia i se potriveste ! Si s-a dovedit a fi adevarat in cazul nostru atunci cand pietrele au ales !

Multumim din suflet Maestrului Brink, sotiei sale Maria pentru clipele frumoase petrecute impreuna,

dr. Aurelian Curin , Lucica Toroipan Maestrii Reiki linia traditionala Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...