Reiju.org

Importanta reaudierii cursurilor Reiki

Linia traditionala de Reiki insista asupra faptului ca reaudierile sunt mai mult decat indicate inainte de a trece la un alt nivel de pregatire.  Acest obicei face parte din vechea traditie japoneza de a avea o minte deschisa, scotocitoare, curioasa si de a invata in permanenta.

La nivel mai profund, indica dorinta vie de a pastra legatura cu radacinile sistemului Reiki si cu energia liniei de initiere prin intermediul Maestrului care te-a initiat.

Daca dorim sa patrundem cat mai profund in sistemul traditional de Reiki trebuie sa invatam din experienta Maestrilor nostri, un izvor viu in care spiritul se manifesta permanent. Astfel ne imbogatim propria fiinta :  experientele noastre sunt completate de experientele celor ce ne-au indrumat pasii.  Pentru ca astfel  experienta Maestrilor o imbogateste permanent pe a noastra, iar Constiinta propriei Maestrii ni se transfera si noua.

Privind in urma, pe parcursul istoriei Reiki, de la inceputurile sale pana in zilele noastre putem observa pastrarea unui model de invatare la un alt nivel decat este obisnuita mintea noastra occidentala.

Este o invatare prin intermediul tuturor simturilor, care devin astfel mai alerte, inregistrand tot ceea ce trebuie retinut. Dar este o invatare prin o cufundare a intregii finntei in energia universala a vietii. A fi inconjurat complet de energia Reiki lasand-o ca aceasta sa faca ajustarile necesare campului energetic. Sau cum spunea doamna Takata ” Let the Reiki teach you”.

Aceasta imersiune in oceanul energetic face ca informatia sa nu ramana o simpla informatie, ci sa patrunda adanc in constiinta celui ce o asculta, miroase, simte, percepe. Atat de adanc, incat ani de zile sa ti-o poti reaminti integral atunci cand este necesar. Ca pe ceva ce este inseparabil de fiinta ta.

O astfel de invatare este specifica traditiei Reiki. O invatare prin absorbire cu toate simturile si intregul corp a ceea ce trebuie sa devii. Si atunci nu mai ai nevoie de notite.  “Let the Reiki teach you”!

Doamna Takata, dupa ce a fost initiata in gradul I de catre sensei Hayashi, a participat la terapiile desfasurate in clinica dar si in afara acesteia timp de un an. In aceasta perioada de timp, in care a practicat nivelul I pe diversi pacienti inregistrand succese notabile si promovand diverse examene, i s-a oferit ocazia sa treaca la nivelul secund.

In toata aceasta perioada a locuit in casa mestrului sau, urmand un program de ucenicie impreuna cu acesta pana la obtinerea gradului secund si ulterior al nivelului de Maestru in luna mai a anului 1936.

Dupa intoarcerea sa in Hawaii, doamna Takata s-a dedicat Reiki efectuand foarte multe terapii pline de succes in clinica pe care a deschis-o la Hilo. L-a invitat pe dr. Hayashi sa viziteze Hawaii pentru a sustine o serie de conferinte si demonstratii Reiki si a acordat consultatii medicale.

In perioada de mai bine de sase luni cat sensei Hayashi a stat in Hawaii, doamna Takata a fost cea care efectua partea practica a demonstratiilor Reiki .

Primele cursuri de Reiki tinute de doamna Takata s-au desfasurat doar in Hawaii, in perioada 1950 -1970.  Abia in 1973 incepe sa predea primului grup de studenti nonjaponezi pe coasta de nord-vest a SUA, in insulele San Juan.

William S., un student al doamnei Takata care a gazduit-o de mai multe ori pentru a preda seminarii pentru primul nivel  in casa sa, isi reaminteste despre dansa: ” Doamna Takata lua Reiki foarte in serios si putea sa fie un supravegehtor dur al disciplinei, dar era foarte blanda, chiar materna fata de noi. Avea o inima mai mare decat era ea” .

Tot dansul spune ca doamna Takata a specificat ca “niciodata sa nu iei mana de pe pacient, nici macar cand acesta se intoarce” dar si “inainte de terapie trebuie sa iti dai jos bijuteriile pentru ca s-ar putea sa iti fie foarte cald”.

John Harvey Gray si Beth Gray au gazduit-o de asemenea pe doamna Takata in locuinta acestora din Richmond, California in perioada anilor 1974-1977, organizand peste 12 clase de Reiki pentru aceasta. Dar chiar mai mult decat atat, familiei Gray i s-a permis inregistrarea seminariilor tinute de catre doamna Takata, care se afla si astazi in posesia centrului Reiki al lui John Harvey Gray.

Phyllis Lei Furumoto, nepoata doamnei Takata, a primit initierile in gradul I si II de la bunica sa la o varsta frageda. In aprilie 1979 ea este initiata la nivelul urmator, devenind cea de a noua Maestra a doamnei Takata. Pentru o perioada de peste un an si jumatate, pana la decesul bunicii sale, ea a calatorit cu aceasta sustinand seminarii si participand la initierile altor Maestri Reiki.

Barbara Brown a fost prima canadiana care a invitat-o pe doamna Takata sa sustina un curs Reiki in Canada in toamna anului 1976. In cursul seminarului, ea a experimentat o vindecare miraculoasa, dupa ce a primit o singura terapie de la doamna Takata chiar in prima zi a seminarului, atunci cand aceasta a demonstrat pozitiile de maini pe ea.

Ulterior Barbara a avut foarte bune rezultate cu terapiile Reiki pe care le-a efectuat prietenilor si vecinilor astfel ca a invitat-o din nou pe doamna Takata sa revina in Canada in 1978. Barbara Brown avea sa devina in octombrie 1979 cea de a douasprezecea Maestra initiata de catre doamna Takata in Cherywille, Canada.

Wanja Twan dupa ce participase la primul curs de Reiki din Canada , in 1976, sustinut de doamna Takata in casa Barbarei Brown spunea urmatoarele: “In urmatorii doi ani (respectiv perioada 1977-1979) am fost norocoasa sa particip in cinci clase de gradul I sustinute de doamna Takata”.

Ulterior, Wanja a organizat pentru doamna Takata  inca doua clase pentru nivelul secund la care a si participat. Ea avea sa devina in octombrie 1979 cea de a treisprezecea Maestra initiata de catre doamna Takata in Cherywille, Canada.

Aceasta traditie mai putin evidentiata a liniei de Reiki Takata m-a inspirat sa acumulez cat mai multa experienta de la Maestrele care m-au initiat pe linia traditionala : sensei Himani , sensei Mary McFadyen, si  sensei Mary Goslen cea care mi-a dezvaluit sistemul integral ,original al Doamnei Takata. Astfel am fost motivat sa descopar cat mai multe secrete ale Reiki-ului Traditional si sa particip in cat mai multe clase sustinute de maestrele melein Portugalia, Romania, Germania si SUA.

Pe parcursul a 10 ani am participat atat la clasele de nivel I si II, cat si la clasele avansate de pregatire  sustinute de maestra Himani (in Portugalia si Romania) ,  de catre maestra Mary McFadyen (in Germania) ,de catre Maestra Mary Goslen avand astfel sansa de a acumula o experienta inestimabila  daca luam in considerare participarea la un numar de nouasprezece astfel de clase.

Pot spune ca de fiecare data am retinut noi aspecte care mi-au imbogatit foarte mult experienta pentru ca eintotdeauna exista detalii foarte fine care pot scapa la o prima audiere, insa care se releva celor interesati. Ele sunt acele care arata diferenta dintre un Reiki puternic si un Reiki slab.

O reaudiere ajuta clarificarea unor aspecte pe care nu le-ati asimilat integral anterior, contribuind la o integrare profunda a energiei, invataturilor si experientei practice. Este o perioada interesanta in special daca ati practicat un timp si puteti veni cu intrebari specifice spre a fi clarificate in beneficiul tuturor participantilor.

Mai mult, deoarece exista foarte multa informatie disponibila la gradul intai concentrata in cele doua zile si jumatate de curs, astfel ca este dificil sa sesizati toate detaliile fine doar de la prima audiere. In plus, structura seminarului poate fi usor diferita pentru ca directia in care se va desfasura acesta este oferita de catre participantii din acea clasa.

Astfel aveti sansa si oportunitatea  sa va reimprospatati cunostintele retinute, tehnicile practicate consolidand notiunile si deprinderile insusite anterior.

In plus, veti avea posibilitatea de a sta in energia Reiki, de a primi si oferi Reiki,  dar si a de a primi noi indrumari in dezvoltarea dumneavoastra spirituala pe calea Maestriei.

dr.Aurelian Curin
Maestru al tuturor ceremoniilor de initiere, Pastrator al liniei de initiere al sistemului Usui Shiki Reiki


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...