Reiju.org

De ce Reiki Traditional Takata este diferit ?

Doamna Mary A. McFadyen a fost cea de a douazecea Maestra Reiki initiata de doamna Takata in septembrie 1980.

Participand la seminarile sale am avut deosebita placere de a veni in contact direct cu unul dintre monstrii sacrii ai Reiki, care a cautat sa respecte intocmai invataura primita de la doamna Takata.

Fiind intrebata ce crede despre sistemul Usui de vindecare naturala, si de ce crede ca Reiki Traditional, cel original este diferit de orice altfel de sistem denumit  impropriu “Reiki” Mary a raspuns in felul sau caracteristic, ferm si hotarat :

” Reiki care a fost predat de dr. Usui si care a ajuns la noi prin doamna Takata este suficient.

Dar ce s-a intamplat este ca sistemul a fost deformat,  diluat si modificat intr-asa o masura ca ceea ce se preda acum sub numele e Reiki, nu mai este Reiki.

Probabil ca exista o forma de energie acolo, si o parte din ea este energie vindecatoare, functioneaza si e OK, dar in mare parte nu e  acea energie cu adevarat vindecatoare, nu e energia pe care ne-a transmis-o doamna Takata…..si nu e Reiki.

Presupun – si e doar o supozitie pentru ca nimeni nu poate sti cu certitudine –  ca mai mult de 70% din ce se preda azi nu este Reiki… e schimbat: simbolurile s-au schimbat, initierile s-au modificat, in unele sisteme Reiki studentilor nu le mai sunt facute cele patru initieri la gradul 1, multi primesc doar o initiere, ca si cand ar fi la fel cu a primi patru, dar normal ca nu e la fel.

Am vazut in carti simboluri care mi-au facut parul maciuca – sunt desenate invers, cu susul in jos, de fapt in mod frecvent simbolul de putere e predat invers si simbolul corect e predat ca simbol aditional. De fapt, unul aduce energia si celalalt o scoate…deci ce se intampla?

Oamenii cred ca pot aduce modificari si e OK…ei bine poate sa fie in regula sau nu…..Parerea mea personala este ca nu e in regula.

Eu incerc sa stau cat mai aproape de ceea ce m-a invatat doamna Takata. ”

traducere: Gabriela S.


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...