Reiju.org

Spiritualitate si vindecare

Doamna Mary McFadyen , cea de a douazecea Maestra Reiki initiata de doamna Takata in luna septembrie a anului 1980, aborda in cursurile sale de gradul I  problema legaturii dintre vindecare si spiritualitate.

Intrebata daca exista deosebiri intre munca spirituala si cea depusa de un terapeut , domnia sa a raspuns astfel :

” Eu cred ca vindecarea tine de spiritualitate. Nu cred ca pot fi separate. Pentru multi oameni e o actiune inconstienta. Nu stiu ce fac.

Dar la cursurile mele eu vorbesc mult despre boala si despre vindecare, le ofer studentilor multe informatii despre modul in care sa recunoasca  o problema de viata, sau o problema mental – emotionala, care duce la o anumita boala.

Pentru ca e foarte clar ca inainte de a ne imbolnavi, trecem printr-o situatie de criza pe care nu o rezolvam. In primul rand, majoritatea persoanelor nici nu vor sa se gandeasca la acest aspect; ei considera ca au depasit momentul si au rezolvat chestiunea, dar nu e asa. Si apoi, daca nu ai rezolvat-o, acea energie mental-emotionala ii imbolnaveste intr-o oarecare masura. Poate fi intr-un grad mai mic sau mai mare.

Deci, pentru mine, un aspect foarte important al muncii de vindecator – desi nu-mi place sa folosesc acest cuvant pentru ca noi nu vindecam alte persoane ci doar le ajutam sa se vindece singure – ceea ce fac este sa lucrez cu energia.

Poate iti da o anumita prestanta sa spui “Sunt doctor!”, “Sunt avocat!”, de aceea evit acest lucru. De exemplu nu folosesc niciodata cuvantul “pacient” si nici cuvantul “vindecator” daca il pot evita. Prin urmare, lucrand cu oamenii pentru vindecarea lor, e foarte important sa-i pui in contact cu ceea ce se intampla in viata lor si care e cauza directa a afectiunilor lor, altfel poti vindeca boala, dar daca problema si atitudinea legata de ea nu se schimba, boala va reveni inca si mai puternic. Cel mai important e sa gasesti adevarata cauza si sa o elimini in totalitate.

Bineinteles, Reiki va curata problema subsidiara si va vindeca si afectiunea provocata de aceasta in corpul fizic, in timp, dar am descoperit ca daca persoana in cauza este implicata in mod constient in procesul de vindecare, acesta are loc intr-un mod mai rapid si mai eficient.

Exista o serie de carti foarte bune, in special o recomand pe cea scrisa de Colin Tipping numita “Iertarea Radicala: fa loc pentru miracole!” E o carte foarte buna datorita celor doua ingrediente necesare adevaratei vindecari: iubirea si iertarea.

Poti vindeca corpul, dar dureaza mult mai mult sa ajungi la un moment in care sa spui cu adevarat ca iubesti pe cineva care ti-a facut rau in vreun fel si pe care il ierti cu adevarat. Colin Tipping ofera o explicatie revolutionara a conceptului de iertare.

In general noi consideram ca iertarea este ceva de genul: o persoana mi-a facut rau. Aceasta persoana m-a nedreptatit si acum voi fi foarte generos si il voi ierta. Voi spune OK, poate ca nu e in regula, dar mergem mai departe si voi incerca sa uit”.  Colin Tipping spune ca asta de fapt nu este iertare adevarata.

Iertarea este de fapt sa admitem ca nimeni nu ne-a facut nimic rau, in primul rand…”

traducere: Gabriela S.

*** Subiectul Spiritualitate si Vindecare reprezinta un workshop recomandat pentru absolventii gradului I de Reiki Traditional linia Takata ce se va desfasura in viitor .

In acesta vor fi impartasite notiunile primite pe linia cea mai scurta de Reiki Traditional Takata din Romania Mikao Usui – Chujiro Hayashi – Hawayo Takata – Mary A. McFadyen –  Lucica Toroipan.


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...