Reiju.org

O intelegere profunda a lui Melchisedec

Din ce in ce mai multi oameni din zilele noastre raspund unei profunde dorinte interioare a sufletului, aceea de a-si aminti cine sunt cu adevarat, de ce sunt aici si incotro se indreapta. Raspunsul la aceste intrebari ii va conduce la realizarea dorintei de a deveni constienti de calatoria pe care va parcurge sufletul nostru, aceasta fiind singura modalitate de a restabili si a integra perfectiunea ce exista in noi insine.

Exista oare Constiinta iluminata a lui Melchisedec cea care ne indruma sa ne trezim? Cu toate acestea,de ce  se cunoaste atat de putin despre aceasta antica si eterna forta, al carui nume in limba ebraica se traduce ca fiind “Rege al dreptatii” ?

Ce nu este Melchisedec?

Sa incepem cu ce nu este Melchisedec. EL nu este un inger si nici macar un arhanghel. Nu este fondatorul,creatorul unei noi religii. Nu este un Maestru Inaltat, nu este indrumatorul sau Maestrul cuiva anume. Nu este nici macar uman in sensul uzual al cuvantului.Noi oamenii suntem capabili sa facem referire la ceva anume,obiect sau persoana doar prin perceptia limitata a celor cinci simturi,iar amintirea ce depaseste intelegerea noastra normala  se afla dincolo de aceasta experienta. Exista o singura mentiune si consemnare scrisa a acestei energii sau Fiinte de Lumina , denumita Melchisedec, care apare in forma umana pe Pamant si aceasta se afla in Biblie in timpul lui Avraam.

Ce este Melchisedec

Chiar si pentru cercetatorii impatimiti ai Bibliei raspunsul la aceasta intrebare creaza o provocare, deoarece este scris in Evrei 7:3 :  “Fara tata, fara mama, fara spita de neam neavand nici inceput al zilelor nici sfarsit al vietii, dar asemeni Fiului lui Dumnezeu, ramane preot in veac”.  Ce ne spune acest verset ? Ca daca a fost fara parinti umani, nu s-a nascut intr-un corp, nu a murit…. a fost el om ? Am putea afirma cu siguranta ca nu. Deci El trebuie sa fi pur si simplu materializat pe Pamant si, probabil dematerializat sau disparut ,atunci cand munca lui s-a terminat. A folosit el un corp de lumina ca si forma a trupului sau ? Nu vom sti niciodata si nici cu conteaza cu adevarat. Ceea ce are importanta in acest mister este de ce a aparut acest Fiu al lui Dumnezeu si ce  a lasat mostenire preotul-rege Melchisedec pentru umanitate.

Pacea

El a fost cunoscut sub numele de Regele Pacii lucru care este deosebit de interesant, deoarece conform Bibliei, Pacea este o calitate a lui Dumnezeu. Pacea lui Dumnezeu care intrece orice intelegere. Si a fost demonstrata pentru noi prin Melchisedec, Regele Pacii, si apoi mai tarziu prin Iisus, Printul Pacii. Acum este randul nostru sa demonstram aceasta Pace. Poate nu intamplator in Hawaii exista salutul  “O ka Maluhia no me oe, Ku’u Maluhia a pau loa” ceea in traducere inseamna “Pacea fie cu tine, intreaga Mea Pace!”. Melchisedec a fost mentionat de asemenea ca Mare Preot Al Dumnezeului celui Prea Inalt si a stabilit Preotia planetara a lui Melchisedec, care este divina – creata si hirotonisita, din acel moment pana acum.

Educator al Sufletului

Potrivit unor surse, manuscrisele Pistis Sophia sau Cheile lui Enoch din Cartea Cunoasterii a profesorului J.J. Hurtak, Melchisedec este cunoscut sub numele de educator al sufletului. Fara nici o indoiala acesta este motivul pentru care noi recunoastem energia lui la nivelul nostru sufletesc mai degraba decat intelectual. Sufletul nostru este partea nemuritoare din noi ce evolueaza in stari din ce in ce mai inalte de constiinta prin nenumarate vieti. Sufletul este gazduit in templul sau,  trupul,  iar aceasta incatusare a sa dureaza doar cativa ani si este corpul se schimba pentru fiecare incarnare la fel cum ne-am schimba hainele.

Eternul Lord Cosmic al Luminii

El este mentionat ca si Domnul Cosmic Etern al Luminii si prin aceasta mentiune Melchisedec a existat in cele mai inalte taramuri ale ierarhiei spirituale cu mult inainte ca umanitatea sa fie creata. Melchizedec este de asemenea declarat a fi rege peste toate puterile si universurile galactice care sunt dincolo de nivelul nostru actual de intelegere. Este mai degraba un concept uluitor si care este atat de vast, cand noi observam ca nici macar nu intelegem pe deplin propriul nostru univers , iar cunostintele despre alte galaxii sunt  insuficiente . EL este atat de departe de experienta noastra umana, cu mult dincolo chiar si de Maestrii Inaltati, incat este aproape imposibil pentru noi sa intelegem !

Marea Fratie Alba

Dupa cum este confirmat si in Sfanta Scriptura, Marea Fratie Alba a fost si este adusa pe Pamant prin  Marii Preoti ai Ordinului lui Melchisedec. Marea Fratie Alba are in componenta sa Maestrii Inaltati, toti marii Avatari, Invatatori, Intelepti si Maestri care au venit pe Pamant in momente diferite in diverse culturi pentru a ne ajuta si a ne arata drumul spre casa lui Dumnezeu. Din invataturile si exemplele lor au aparut toate marile traditii spirituale ale pamantului, scolille misterelor, religiile toate acestea fiind insamantate cu aceleasi principii fundamentale traduse prin Constiinta lui Melchisedec. De exemplu Iisus este mentionat de mai multe ori in Biblie ca fiind “Mare preot dupa randuiala lui Melchisedec” si o parte a misiunii sale era de a restabili Preotia lui Melchisedec pe Pamant.

Constiinta lui Melchisedec

Constiinta lui Melchisedec este aspectul Iubirii lui Dumnezeu, care cu siguranta a trecut prin multiple universuri din taramurile inalte prin intermediul Ordinului lui Melchisedec. Ordinul lui Melchisedec este Ordinul Luminii, Ordinul educatiei si invataturilor sufletului ce guverneaza evolutia spirituala a umanitatii. Aceasta este  ceea ce  astazi impartasesc cu adevarat descendentii invataturilor lui Melchisedec , toate acestea fiind cai spirituale autentice ce sunt explicate in termenii lor caracteristici. Temele comune ale tuturor invataturilor care  ne invata Iubirea lui Dumnezeu, iubirea fata de aproape si fata de orice forma de viata, respectul unitatea si permanenta conectare cu toate formele de viata, ne ajuta sa ne cunoastem Sinele Superior sau Prezenta Noastra Divina asa cum deseori o mai numim. Si toate aceste traditii valoroase care predau unitatea noastra ca oameni , cu propria noastra prezenta divina,  aplica legea  lui Melchisedec ce se manifesta in intregul Univers.

Pacea fie cu tine, intreaga Mea Pace!
O ka Maluhia no me oe, Ku’u Maluhia a pau loa

dr. Aurelian Curin, maestru Reiki linia traditionala Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...