Reiju.org

Recunostinta, marele dar al Reiki

“Recunostinta nu este doar cea mai mare dintre virtuti, ci mama tuturor celorlalte” Cicero

De multe ori, desi auzim sau citim Principiile Reiki fara a le acorda atentia deosebita pe care trebuie sa o avem in acel moment. Astfel ca principiile nu sunt deloc aprofundate pentru ca ni se par atat de simple, de usor de memorat , incat este de la sine inteles…..ca le stim.

Doamna Takata vorbea deseori despre recunostinta ca fiind ” un remediu minunat, complet pentru minte “. De ce oare ?

Pentru ca recunostinta se afla chiar in mijlocul celor cinci principii Reiki. La fel ca si inima noastra care pompeaza sangele in intregul corp , recunostinta este pilonul ce ne sustine viata noastra spirituala. La fel ca si chakra inimii a carei abilitate este de a transforma tot ceea ce este negativ in pozitiv,  prin forta iubirii neconditionate, gratitudinea ne transforma gandirea  intr-o atitudine de apreciere, sanatate, fericire, prosperitate dar , in acelasi timp, si speranta.

Recunostinta este refugiul in care isi gaseste linistea sufletul. In recunostinta putem sa abandonam toate activitatile de rutina pe care le desfasuram zilnic, conversatiile pe care le-am avut cu diverse persoane sau chiar problemele care ne framanta. In aceasta stare de recunostinta suntem Acasa impreuna cu Spiritul . Putem sa ne asezam si sa multumim atat pentru darurile pe care le-am primit cat si pe cele ce le vom dobandi.

Atunci cand ne permitem noua insine sa luam parte la acest festival al binecuvantarilor ne simtim impliniti spirituali dar si revigorati, plini de o energie noua. Gratitudinea este ceea ce ne asigura in permanenta ca suntem iubiti, protejati si ne permitem noua insine sa fim intr-o stare de gratie divina.

Desi putem avea diverse obstacole dificile in viata,  recunostinta ne ajuta sa ne recastigam modul pozitiv de a vedea lucrurile , astfel incat sa cautam solutii de rezolvare a problemelor si nu caderea  intr-o stare de mila, intr-o postura de victima. Iar  atunci cand simtim acea recunostinta in noi insine in ciuda dificultatilor pe care le avem , nu numai ca ii inspiram si pe cei din jurul nostru oferindu-le speranta dar , in acelasi timp, ne oferim si noua vindecare .

Atunci cand invitam multumirea in viata noastra, ea este ca un oaspete binevenit insotit intotdeauna de prietenii sai cei mai buni : oportunitatea, speranta, increderea, asteptarea plina de fericire, bunastarea, satisfactia si pacea interioara.

Bucuria este ultimul dar , cel final al recunostintei . Ea poate deschide o inima care este inchisa si astfel poate ne conduce in urmatoarea noastra calatorie spirituala.

dr. Aurelian Curin

Maestru Reiki, Linia Traditionala Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...