Reiju.org

Hands on – Reiki on, Hands off – Reiki off

Doamna Takata spunea deseori in clasele sale : ” Reiki este simplu. Un copil il poate invata. Pui mainile si Reiki porneste, iei mainile si Reiki se opreste”

Astazi o asemenea expresie este considerata desueta, depasita chiar pentru ca nu se incadreaza cu vemurile actuale. Dar chiar asa sa si fie ? Daca patrundem in esenta simpla a acestei invataturi putem descifra mai multe? Poate mintea noastra sa se deschida la alte nivele de perceptie?

Acest indemn al doamnei Takata ” Hands on – Reiki on, Hands off – Reiki off ” il putem vedea ca si ” Cunoaste-te pe tine insuti”, baza fundamentala a oricarei scoli initiatice. Intalnim aceasta expresie pe templul lui Apollo din Delfi , devenind mai apoi baza filozofiei socratice dar si in invataturile duhovnicesti ale Sfantului Nectarie din Eghina, vindecatorul de boli.

Ori ” a te cunoaste” poate fi realizat daca practici Reiki personal pe tine. Deoarece substanta spirituala a Universului va patrunde in interiorul tau iar energia te va modifica conform necesitatilor spirituale celor mai profunde pe care le ai in acel moment.

De asemenea putem intelege “Hands on – Reiki on, Hands off – Reiki off ” un sinonim pentru ” A fi in rezonanta permanenta cu Universul ” deoarece in momentele in care rezonam cu acesta, intram pe frecventa Universala a iubirii divine.

In aceasta rezonanta nu exista nici o dualitate, nu exista ceea ce definim din punct de vedere uman ca fiind “bun” sau “rau”. Fiind in permanenta rezonanta cu Universul nu trebuie sa ne ingrijoram despre cum ar trebui sa ne protejam atunci cand oferim terapie altei persoane.

Si putem retine inca doua lucruri importante ale invataturilor Reiki : a rezona cu Universul inseamna a nu informa, a nu dirija si a nu impune energiei sa faca ceva anume dar in acelasi timp ne atrage atentia asupra unuia dintre principiile Reiki “Doar azi nu ma ingrijorez”.

Nu in ultimul rand putem intelege prin “Hands on – Reiki on, Hands off – Reiki off” o reaminitire a noastra insine. Poate insemna chiar “Reaminteste-ti ca esti divin in orice moment al vietii tale “.

Noi toti sunteti formati din aceeasi substanta universala din care Dumnezeu a creat lumea. Toti suntem fiinte spirituale fiind creati de Cel ce a facut si lumea, oamenii, lumina si intregul Univers.

Cand punem mainile pe noi devenim un canal pentru Reiki. Intram in contact cu Sursa. Iar Sursa reprezinta pentru unii dintre noi Marele Spirit in timp ce pentru altii ea poate semnifica insasi Dumnezeu.

Pentru ca atunci cand intri in contact cu Sursa, devii si tu insuti divin. Tocmai din acest motiv putem considera Reiki ca fiind un dar divin. O cale a reamintirii intoarcerii noastre spre Divin.

Si mergand un pic mai profund ajungem la acea expresia atat de binecunoscuta dar sublima in esenta ei: ” Divinitatea din mine saluta divinitatea din tine”. Semnificatia unui anumit simbol Reiki dar si a unei pozitii foarte folosite in Reiki atat in timpul meditatiilor dar si al initierilor.

Dar si modul in care interactionam la nivel profund noi , ca oameni, intre noi.

dr.Aurelian Curin, maestru Reiki linia traditionala Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...