Reiju.org

Este posibil sa devii Maestru Reiki intr-un weekend ?

Phyllis Lei Furumoto a primit initierile pentru gradul I si II cand era foarte tanara iar initierea finala, de maestru, in luna aprilie a anului 1979 . Apoi a calatorit pentru o perioada de un an si jumatate cu bunica sa, sensei Hawayo Takata, predand clase de Reiki si initiind Maestri impreuna cu ea. Din 1982 este conducatoarea spirituala a Reiki Alliance, o asociatie a maestrilor Usui Shiki Ryoho, initiati de doamna Takata.

Intr-un interviu desfasurat la o intalnire Reiki Alliance din Germania, la finalul acesteia, doamnei Phyllis Furumoto i s-au adresat urmatoarele intrebari, dintre care una, in mod special mi-a atras atentia .

“Cat timp trebuie sa astept intre primul si al doilea grad ?” .

Intotdeauna le spun studentilor mei de la primul nivel “Nu aveti nevoie de gradul al doilea, ceea ce aveti deja este suficient. Cu toate acestea daca intr-adevar simtiti o chemare pentru nivelul al doilea, ramaneti cu acel sentiment o perioada, pana cand va veni timpul”. Si totusi studentii ma intreaba despre perioada minima de timp intre primul si al doilea grad si intotdeauna raspund trei luni. Spun aceasta pentru ca din experienta mea cu elevii ce asteapta trei luni, acestia isi dau seama uneori ca ei trebuie sa astepte un pic mai mult. Uneori chiar cativa ani.

Cu cat astepti mai mult cu atat mai bogata va fi initierea de gradul al doilea. Nu pentru ca Reiki este mai puternic, sau pentru ca sunteti mai sfant, ci pentru ca sunteti intr-adevar pregatit. Veti intelege procesul care se desfasoara intre dumneavoastra si Reiki si o sa aveti incredere in modul in care il practicati. Astfel o sa aveti incredere in urmatoarea etapa a dezvoltarii dumneavoastra.

“Cat timp trebuie sa astept intre gradul al doilea si nivelul de Maestru ?”

Din nou raspund “Asteapta cat de mult poti si sper sa fie ani. Prima oara spuneam 1 an, apoi am spus 3 ani si acum cred ca trebuie sa spun 20 de ani. Acest lucru nu este din cauza ca vreau sa tin ceva ascuns de dumneavoastra. Aceasta decizie vine din propriile mele observatii ca maestrii care sunt initiati inainte ca ei sa fie pregatiti pentru acest pas si angajamentul enorm care li se solicita, si inainte de a intelege cu adevarat sistemul, se simt dezorientati pentru ca nu este ceea ce ei se asteptau sa fie. Cred ca sentimentul ca niciodata nu primim ceea ce ne asteptam se aplica multor maestri care sunt initiati, dar se aplica in mod special celor ce nu au fost pe deplin pregatiti.

Bineinteles ca oricine poate accepta o initiere fara absolut nici o pregatire. Ceea ce as dori eu pentru dumneavoastra ar fi o pregatire temeinica intr-un mod care sa va permita sa acceptati complet aceasta initiere atunci cand ea va veni la timpul sau. Aceasta este o parte a Sistemului Usui iar o initiere de Maestru intr-un weekend cu cineva pe care nu il cunosti, nu face parte din acesta.

Practica de a fi initiat in toate trei nivelele intr-un weekend este dincolo de intelegerea mea. Nu pot intelege acest lucru din perspectiva propriei mele experiente, care decurge din principiile de pregatire explicate anterior.

” Este posibil sa devii maestru Reiki intr-un weekend?”

Cred ca ar fi mult mai interesant sa intrebati ” Este posibil sa devii un maestru Reiki?”. Raspunsul scurt este ” Nu stiu ! ”

In practica facem fata provocarilor pe care le avem atunci cand devenim Maestri, in timp ce ne luptam cu tot ceea ce decurge din acest fapt. In anii urmatori o sa vedem rezultatul , cand multi maestri ce au practicat Reiki o perioada mai mare de ani , au devenit mai experimentati avand un ritm natural al intelegerii sistemului , in functie de numarul anilor de practica . Apoi o sa vedeti diferenta ce apare in viata reala a acestora si rezultatul pe care Reiki il are asupra vietii studentilor.”

Traducere: dr. Aurelian Curin, Maestru Reiki Traditional linia Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...