Reiju.org

Este Reiki doar o tehnica?

Definim deseori Reiki ca fiind o metoda sau a tehnica ce isi are originea in Orient, care a ajuns in SUA, ulterior s-a raspandit in Canada si Europa (Germania). Mult timp am fost fascinati de potentialul vindecator deosebit al acestei metode , astfel ca intreaga noastra viziune s-a redus, din pacate, la acest unic aspect.

Iata ca Phyllis Lei Fuumoto, raspunde la o intrebare spinoasa, in una din conferintele sale intr-un mod care ne face sa ne regandim propria abordare asupra “tehnicii Reiki”.

” Deseori oamenii spun “Reiki este la urma urmei doar o tehnica asa ca de ce sa nu o folosim ca atare ?” . Aceasta a fost una din acele intrebari care ma irita. Conform intelegerii si experientei mele, practica Reiki cuprinde mult mai mult decat o simpla tehnica. Este foarte dificil sa se prevada la ce nivel va incepe sa lucreze Reiki , chiar daca ne gandim ca cei ce solicita terapie au nevoie doar de vindecarea fizica. De multe ori am observat oamenii ce au primit un tratament Reiki, si daca intr-un fel sau altul nu s-a schimbat foarte mult pe plan fizic , intr-un alt sens ei au experimentat o schimbare covarsitoare, deosebita pe plan interior.

Atunci cand am recunoscut cele patru aspecte in practica si experienta mea, am inteles ca “tehnica” este echilibrata si sustinuta in acelasi timp de toate celelalte trei aspecte. In practica dumneavoastra personala, o parte a vietii poate fi mai dezvoltata comparativ cu un alt aspect al acesteia. Cred ca odata ce iti reamintesti propria calatorie pe care ai inceput-o cu Reiki vei observa in cazul tau unde anume s-a materializat si s-a manifestat mai mult. Aceasta intelegere m-a ajutat sa raspund la intrebari din nou.

Sistemul Usui este descris si intruchipat in totalitate de catre cele noua elemente. Acest mod de a defini conceptele ne-a permis sa spunem mai multe despre conflictele si problemele in ceea ce priveste intelegerea si credintele noastre diferite. Iar atunci cand am inceput sa inteleg aceste cuvinte , ce veneau din interiorul meu, am avut o intelegere si mai profunda a ceea ce faceam. Pentru mine acest lucru nu reprezinta o modificare a sistemului Usui, ci o schimbare in modul in care noi comunicam cu sistemul. Iar in aceste vremuri, trebuie sa fim capabili de comunicare orala.

Toate aspectele sistemului Usui se reduc la un singur lucru: suntem cu totii profund atinsi de aceasta minunata energie si acolo se afla o formula care ne asigura progresul acestei metode particulare de vindecare.

Pentru mine este important sa am discutii intense dar profunde, pentru ca aceasta cale conduce la o constiinta viitoare – calitatea unei inimi bune fiind intotdeauna in stransa legatura cu mintea constienta.

Aceasta este provocarea timpurilor noastre: sa nu renuntati la inima in schimbul tehnologiei si, in acelasi timp , sa nu va inchideti inima . Lasati-o sa fie libera de orice constrangere. Aceasta este lectia pe care o invatam in aceste momente. ”

Traducere: dr. Aurelian Curin, Maestru Reiki Traditional linia Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...