Reiju.org

Binecuvantarea Reiki II

Si asa a inceput calatoria nostra in lumea redescoperirii ” Binecuvantarii Reiki” , a procesului pe care doamna Takata l- invatat de la sensei Hayashi si l-a transmis mai departe , nealterat, nemodificat maestrei Wanja Twan.

Un prim pas a fost facut atunci cand am contactat diferiti Maestrii Reiki, provenind pe linia de initiere a doamnei Wanja Twan, cu care am discutat incercand sa aflu mai multe detalii despre secretul “Binecuvantarii Reiki ” . Tuturor acestora le multumesc pentru increderea pe care mi-au acordat-o contribuind la o mult mai buna intelegere a semnificatiei si importantei “Binecuvantarii Reiki” in viata noastra.

Curiozitatea fiindu-mi starnita si mai mult si dorind cu tot inadinsul de a sti cat mai multe secrete ale liniei traditionale transmise de catre doamna Takata am invitat-o in urma cu doi ani, in Romania, pe maestra Reiki Olga Sampson pentru a preda seminarul de Usui Shiki Ryoho Reiki pe linia doamnei Wanja Twan. Unul dintre motive era sa experimentez atat de putin cunoscuta linie a Maestrei Wanja Twan si mai ales, daca era posibil, sa invat “Binecuvantarea Reiki”.

Exista o anumita legatura si un tip de energie speciala, deosebita care se recunoaste imediat, as putea spune in mod automat de catre Maestrii Reiki initiati pe linia Traditionala. Este ceva ce nu poate fi descris in cuvinte . O anumita lumina a fetei, o sinceritate debordanta, acelasi respect fata de Maestrul care te-a initiat si prin intermediul lui fata de intreaga linie pana la fondatorul sistemului, sensei Mikao Usui. Acesta a fost si motivul pentru care maestra Olga Sampson, dupa o discutie cu Maestra Wanja si Anelli Twan mi-a acceptat bucuroasa invitatia. A existat si un alt motiv cu mult mai subtil pe care nu il voi divulga aici.

Avand ocazia de a parcurge nu doar primul nivel ci si pe cel secund cu maestra Sampson am descoperit un Reiki vechi, original dar si un Reiki nou in acelasi timp. Un Reiki vechi pentru ca initierile pe linia traditionala pe care le-am primit anterior, de mai multe ori, atat de la sensei Himani cat si de la sensei Mary McFadyen, au fost identice cu aceeasi energie cunoscuta , care te sustine , iti ofera forta si care te invigoreaza pe care o experimentasem de fiecare data. Vibratia si frecventa energiei era aceeasi.

Totodata am descoperit un Reiki nou pentru ca energia pe linia maestrei Wanja Twan, desi nu o simti ca fiind una foarte puternica asa cum am simtit la initierile doamnei Mary McFadyen sau lucreand pe toate corpurile energetice in acelasi timp asa cum am simtit la sensei Himani , este una gentila, blanda fiind descrisa cel mai bine ca ” grijulie, delicata, ferma” asemuita cu “mangaierea unei bunici” sau “grija unei mame”.

Evident ca pe parcursul vizitei sale in Romania am discutat foarte mult despre Reiki, despre modul in care fiecare dintre noi am gasit Reiki, despre modul in care Universul iti sta alaturi atunci cand in destin exista ceva ce trebuie implinit.

Fiecare dintre noi, cei trei Maestri Reiki pe linia traditionala , Olga , Lucica si cu mine am depanat amintiri despre minunatele fiinte care ne-au initiat, pregatiti si indrumat pasii in tainele Reiki-ului practicat de catre doamna Takata. Pot spune ca a fost o adevarata conferinta privata ce s-a intins cu mult dincolo de miezul noptii. Si nu epuizasem sa gasim diversele sincronicitati care au contribuit la crearea acestei legaturi dintre noi.

In cele cele cinci zile cat a stat in Romania am facut cu maestra Sampson un schimb profund de experienta , asupra diverselor aspecte ale Reiki amintind aici pozitiile de maini si a modului in care erau predate de Mary, Himani sau Wanja. Am impartasit si invatat diferitele pozitii de maini , modul de a incheia terapia Reiki, metode care se regasesc in mod specific fie pe linia Maestrei Wanja Twan fie pe cea a Maestrei Mary McFadyen.

Dincolo de cursul pentru nivelul secund am discutat in special despre simbolurile liniei traditionale de Reiki si modul in care acestea sunt retinute si aplicate in practica . Avand initieri directe, personale, atat pe linia maestrei Mary McFadyen dar si a maestrei Wanja Twan am observat particularitatile dezvoltate de fiecare dintre aceste doua maestre initiate de catre doamna Takata. Asa cum spunea si dansa tuturor Maestrilor sai :” Reiki will teach you ”

Discutia noastra a alunecat, in mod evident, spre subiectul mai putin cunoscut si secret al initierilor de Reiki Traditional , fiecare dintre liniile doamnei Takata , avand ceva special, unic, deosebit si specific in ea insasi. A fost o discutie foarte lunga, deschisa plina de invataminte impartasita dintr-o practica zilnica a Reiki . Aceasta intrevedere a noastra imi staruie vie si acum in memorie.

In cea de a doua seara am avut oportunitatea deosebita de a experimenta si cunoaste in mod direct “Binecuvantarea Reiki” asa cum este efectuata ea pe linia Maestrei Wanjei Twan. Am fost un martor tacut al oferirii “Binecuvantarii Reiki” de catre maestra Olga Samspon atunci cand aceasta i-a efectuat-o maestrei Lucica Toroipan .

Am putut observa procesul in amanunt, absorbind tot ceea ce poate fi absorbit prin toate simturile, fara a pune intrebari si fara a primi explicatii ce se adresau mintii, acestea fiind complet inutile.

Din experienta personala , directa pot spune ca atunci cand am primit “Binecuvantarea Reiki” am simtit ca si cum intregul camp energetic se extinde in toate directiile si cum o forta nevazuta te ridica de pe scaun. Apoi apare starea de liniste extraordinare in care nu exista nici un gand. Dupa care urmeaza Bucuria ca ai avut ocazia sa fii din nou in prezenta Spiritului, atat de aproape de el. Si o energie deosebit de puternica care te invadeaza din toate partile , o energie care ne-a tinut treji pana la orele inaintate ale diminetii.

Ne-am despartit de maestra Olga in ultima zi a sederii sale in Romania nu inainte de a efectua un schimb de energie intre cele doua linii traditionale provenite de la aceeasi sursa , oferind si primind o terapie dedicata Maestrilor . A fost un dar de la suflet la suflet, lasand ca energia sa vorbeasca fara cuvinte, adresandu-se direct inimii.

NOTA : “Binecuvantarea Reiki” este procesul pe care l-am invatat personal de la Maestra Anelli Twan, anul acesta la Stockholm, si pe care il transmitem mai departe celor ce urmeaza gradul I de Reiki Traditional cu noi. Despre aceasta experienta vom povesti in partea a treia a acestui articol.

“Binecuvantarea Reiki” este transmisa si celor ce participa la diverse conferinte Reiki, cum este cea din luna mai  , de la Iasi.

dr. Aurelian Curin, Maestru Reiki linia Traditionala Takata
Lucica Toroipan, Maestru Reiki linia Traditionala Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...