Reiju.org

Fenomenul cunoscut ca “Binecuvantarea Unimii”

“Binecuvantarea Unimii (Oneness Blessing) a aprofundat conexiunea cu eternitatea care salasluieste in interiorul fiecaruia. A deschis usi si a demolat obstacolele ce au creat iluzia separarii. Trezirea si Realizarea Dumnezeirii nu sunt stari “dobandite” sau “atinse”, ele exista in interiorul fiecaruia, iar Binecuvantarea Unimii in mod organic  ridica valul separarii pentru fiecare individ in parte, in felul sau unic. Este mai mult decat o binecuvantare, este un dar direct de la divin, care asteapta rabdator fiecare realizarea sinelui” – Ursula Tizon, Daruitor al Binecuvantarii Unimii

Aceasta poate fi descrisa ca un adevarat fenomen de catre cei care l-au experimentat, asa ca nu este de mirare ca a ajuns peste tot in lume. Oameni din culturi, religii, cu trecuturi sau etnii diferite formeaza Grupuri ale Unimii si comunitati in intreaga lume. Binecuvantarea Unimii (cunoscuta si sub numele de “deeksha“) si intrega miscare a unimii transcede toate regulile, totusi, fondatorii acesteia, Sri Bhagavan si sotia lui Sri Amma, sunt extrem de fermi ca aceasta miscare sa nu devina un soi de “religie”.

Nu exista cineva care sa fie “adorat” iar celui care ofera binecuvantarea nu i se permite sa ceara bani pentru aceasta. Binecuvantarea in sine implica un transfer de energie. Persoana care da binecuvantarea actioneaza ca un canal pentru transferul energiei divine fie in chakra coroana a celui care primeste, prin ochi, sau aceasta poate fi transmisa cu intentie, ceea ce inseamna ca persoana care primeste nu trebuie neaparat sa fie prezenta fizic acolo pentru a o primi, in acest fel putand fi oferita unor grupuri mari de persoane in acelasi timp.

Daca sunt 100 de persoane in camera care primesc binecuvantarea, aceasta se va simti in 100 de feluri diferite. Unii oameni nu au o reactie notabila la inceput, pentru a simti o curgere extraordinara de energie mai tarziu. Altii pot plange, rade incontrolabil sau experimenta emotii de mult ingropate. Nu exista un mod “corect” sau “incorect” de a o experimenta. Deoarece binecuvantarea vine de la divinitate are o “minte” proprie, stiind exact catre ce parte a programarii persoanei respective sa mearga.

Binecuvantarea cauzeaza o schimbare neurobilogica in creier, care permite schimbari majore in perceptia despre lume. Exista multe feluri in care binecuvantarea a schimbat vietile oamenilor, incluzand urmatoarele, insa nelimitandu-se la acestea: vindecarea bolilor, vindecarea relatiilor, ajutor pentru trezirea spirituala, linistirea galagiei mentale, intrarea in stari de constiinta inalte ce exista dincolo de judecata, pace interioara si dizolvarea sinelui fals (ego). Din cauza rezultatelor minunate experimentate, nu este o mirare ca multi medici holistici si psihologi au inceput sa o foloseasca in practica lor.

In carte Awakening Into Oneness (Trezirea la Unime), Dr. naturopat Craig Wagstaff ofera exemple ale efectelor pe care aceasta binecuvantare o are asupra pacientilor sai: “Atunci cand ofer Binecuvantarea Unimii, pacientii raspund mai bine, orice as face eu. Daca le ofer niste suplimente pentru curatare, fac acupunctura sau orice altceva, le ofer binecuvantarea in acelasi timp, iar rezultatele sunt mult mai bune. Binecuvantarea accelereaza abilitatea naturala a corpului de a se vindeca singur. Multi pacienti au un dezechilibru intre hormonii ce sunt responsabili pentru reactia “ridica-te si fugi” si in cadrul celor care sunt responsabili pentru relaxare, digestia mancarurilor si pentru o odihna buna”.

Majoritatea acestor persoane sunt putin prea tensionati; sistemul lor corticosuprarenalian le afecteaza presiunea arteriala, producand anxietate si insomnii. Efectul binecuvantarii este asemanator apasarii unui buton ca trecere de la modul de alarma la o functionare relaxata si echilibrata. O persoana nesanatoasa este ca un pian dezacordat. Binecuvantarea Unimii functioneaza la un nivel extrem de inalt pentru a echilibra intregul sistem. Cu cat se creaza echilibru mai mult in corp, cu atat devine mai sanatos”.

Eu insami am experimentat binecuvantarea acum 2 – 3 ani. La fel ca in cazul tuturor celor care au descoperit-o, pot sa spun ca nu eu am gasit-o ci ca ea m-a gasit pe mine. Pot sa o descriu ca pe o interventie divina peste care am dat intr-o carte despre Miscarea Unimii, in casa unui prieten. In acel moment eram dependent de droguri, fumam si aveam tot felul de probleme cu legea, in acelasi timp fiind in cautare de raspunsuri in legatura cu viata mea. Dupa ce am citit cartea, am decis ca trebuie sa aflu daca erau grupuri unde se oferea binecuvantarea, in zona mea.

Am fost extrem de surprins sa aflu ca exista chiar mai multe grupuri  unde pot primi binecuvantarea. Am fost la 3 sau 4 grupuri, nesimtind mare lucru la inceput, insa in mod intuitiv am tot mers. Apoi, intr-o zi, stand acasa si citind, am simtit deodata un flux urias de energie prin corpul meu. Mintea mea  a tacut deodata, ca si cum vocea din capul meu care comenteaza tot s-a oprit brusc. Am experimentat pentru prima data adevarata tacere si nemiscare. Dupa acea zi, dependenta mea de droguri a disparut. A fost ca si cum s-a facut o operatie pe creier, sau ca s-a instalat un nou program in computerul creierului care cu aceasta ocazie s-a auto-reparat. De atunci nu am mai simtit impulsul coplesitor de a mai folosi droguri vreodata.

In decurs de un an si jumatate – doi ani de cand tot primeam Binecuvantarea, a disparut si dependenta de tigari. Intr-o zi, fumam, iar a doua zi pur si simplu m-am lasat de fumat, fara dorinte, fara patch-uri, fara guma cu nicotina… Singurul mod in care imi pot explica fenomenul este ca nivelul meu de constiinta s-a ridicat la un asemenea nivel incat drogurile si tigarile nu au mai rezonat cu noua mea vibratie, prin urmare, nici o vointa nu a fost implicata. Nu mi-au mai sunat bine, si uite asa, dorinta de a le folosi nu a mai existat.

Pe langa efectul fizic evident, pot spune ca sunt mult mai calm si in pace. Nu realizasem cate frica stransesem in mine pana cand nu a inceput sa dispara iar acum imi este mult mai usor sa fiu prezent si sa nu ma mai “las prins” in stresul legat de viata. Nu este ca si cum “m-am vindecat” si viata este perfecta, insa cu siguranta o vad alt fel. Nu mai sunt prins de fiecare gand care imi trece prin minte, fiind mult mai capabil sa ma las sa curg odata cu fluxul evenimentelor, in loc sa le fortez.

Cel mai reconfortant aspect in legatura cu Binecuvantarea Unimii si intreaga miscare este ca nu se reclama ca fiind “Calea”, ci mai degraba “o” cale prin care oricine poate experimenta prezenta divinului in propria viata. Miscarea nu porneste de la supozitia ca cineva “trebuie” sa aleaga aceasta cale sau ca “nu trebuie” sa o aleaga, ci vrea sa arate ca atunci cand o persoana este fixata in propria constienta isi va putea observa propriile emotii si ganduri fara a le judeca, ceea ce va conduce automat la disiparea acestora. Experienta mea personala cu binecuvantarea este o schimbare completa a vietii, aducandu-ma intr-o stare de a fi pe care anterior nici nu o credeam posibila, iar pentru asta sunt extrem de recunoscator.

Traducere : dr.Aurelian Curin, Maestru Reiki linia traditionala Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...