Reiju.org

Sensei Chujiro Hayashi

Sensei Hayashi Chujiro1880 – 15 septembrie se năste la Tokyo

1902 – La vârsta de 22 de ani, Chujiro Hayashi a absolvit Academia Navală Japoneză.

1918 – Căpitanul Chujiro Hayashi a fost numit comandant al portului Ominato în nordul Japoniei , în peninsula Shimokita, la picioarele muntelui Osore. Era descris ca un om cald dar serios, ferm.

1922 – 1925 – Îşi începe pregătirea cu Sensei Usui şi avansează rapid spre nivelul de Shinpiden, fiind printre ultimiiMaeştri ce învaţă. procesele de iniţiere .

1926 – La câteva luni după decesul lui Sensei Usui, dr. Hayashi îşi deschide o clinică Reiki la Shihano Machi unde era vizitat inclusiv de către familia imperială japoneză, datorită faptului că tatăl său era un general foarte respectat, fiind unul dintre consilierii Împăratului pe probleme de apărare militară.

1930 – Sensei Hayashi denumeşte clinica sa Hayashi Reiki Kenkyukai, în care introduce pentru prima dată cele 12 poziţii de mâini utilizate în autotratament care s-au păstrat până astăzi, alături de cele trei niveluri şi procedurile standard de iniţiere. Primul nivel, denumit Shoden (învăţătura de bază) era dedicat cunoaşterii personale având posibilitatea de a lucra pe tine şi pe alte persoane la nivelul corpului fizic, al doilea nivel (denumit O Kuden sau învăţătura ascunsă) introducea trei simboluri ce dezvoltau capacitatea de a cunoaşte întregul Univers dar şi de a transmite mental energie la distanţă, în timp şi spaţiu iar ultimul nivel, de Maestru (cunoscut ca fiind Shinpiden sau Misterele Cerului) avea la bază o profundă capacitate de autodepăşire, multă muncă, evidenţiind modificări la nivelul conştiinţei umane. Studenţii care doreau să înveţe Reiki aveau posibilitatea de a şi-l însuşi prin două modalitaţi şi anume: una era cea în care în schimbul învăţăturii şi a pregătirii primite studentul lucra pentru o perioadă de timp în cadrul clinicii Reiki a dr. Hayashi, plătind astfel prin muncă, iar cea de a doua era de a achita contravaloarea instrucţiei printr-o sumă de bani.

1935 – Sensei Hayashi a dorit ca întreaga sa cunoaştere a Artei Vindecării să poată străbate timpurile ce vor urma şi ca urmare a dorinţei sale de a lăsa ceva generaţiilor următoare, a instruit şi două femei, din totalul celor 16 Maeştri, una dintre acestea fiind soţia sa, doamna Chie Hayashi iar cealaltă fiind doamna Hawayo Takata.

1938 – Efectuează o vizită în Statele Unite pentru a o iniţia în ultimul nivel pe doamna Takata şi a susţine o serie de conferinţe şi demonstraţii practice despre Arta Vindecării. Pe parcursul celor şase luni, doamna Takata a fost introdusă pas cu pas în tainele nivelului suprem al cunoaşterii Ştiinţei şi Artei Reiki, devenind ultima Maestră iniţiată de către Sensei Hayashi şi fiind numită direct de către acesta succesoarea sa.

1941 – Intuind intrarea Japoniei în cel de Al Doilea Război Mondial şi înfrângerea acesteia, la care se adăuga posibilitatea de a fi chemat pentru a lupta într-un război în care nu credea, în luna mai, în vila sa de la Atami, situată la poalele muntelui Fuji, în prezenţa celor mai devotaţi studenţi ai săi, Sensei Hayashi îşi opreşte bătăile inimii prin propria voinţă. A fost un act de curaj suprem efectuat de către un adevărat Maestru care nu a dorit nicio clipă să încalce Principiile Vieţii.

1952 – Takata sensei se întoarce în Japonia pentru a participa la serviciul memorial lui sensei hayashi. În timpul acestei vizite domana Takata îi cedează doamnei Hazashi atât clinica Reiki cât şi casa lăsată de sensei Hayashi.


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...