Reiju.org

In cautarea profunzimii Reiki

Din experienta proprie va pot sugera sa mergeti mai adanc in interiorul dumneavoastra, pentru ca acolo se afla adevarata profunzime a Reiki. In loc sa va dezvoltati pe orizontala coborati in aceasta profunzime data de experimentarea zilnica si directa a Reiki nu numai pe dumneavoastra ci si pe ceea ce va inconjoara. Astfel o sa dezvoltati o intelegere mult superioara a Reiki comparativ cu ceea ce se intelege si se practica in acest moment la noi in tara.

Fiti un Maestru al practicii si experimentarii directe si nu un maestru facut de un alt maestru. Puneti in valoare ceea ce deja cunoasteti, lasati ca spiritul Reiki sa transpire prin fiecare por al dumneavoastra si astfel o sa stiti ca sunteti un adevarat Maestru. Caci multe se dezvolta cautatorului in acest fel.

De asemenea va recomand sa mergeti la originea sistemul traditional Reiki , incercand sa gasiti un Maestru initiat pe linia originala a doamnei Takata.

De ce?

Pentru ca va pot spune ca multe din ceea ce se doreste a fi astazi predat cu numele de “traditional” nu reprezinta de fapt nici macar o mica parte din original. Iar daca doriti o comparatie …este ca si cum sunteti un mare colectionar de arta si cumparati diverse tablouri….unele dintre ele fiind copii reusite ale unor pictori celebri. Sunteti multumit ca le detineti, ca oamenii le admira la dumneavoastra acasa, ca sunteti cunoscut ca un veritabil specialist. Dar stiti ca toate acestea sunt doar copii si nimic mai mult. Si intr-o buna zi primiti cadou de la cineva , care tine la dumneavoastra , originalul unui tablou.
Originalul asa cum a fost pictat chiar de catre artistul respectiv. Poate fi Picasso, Michelangelo , Tizian. In acel moment ramaneti uimit de culorile din tablou, de expresivitatea artistului si intelegeti la un nivel profund mesajul pe care acesta a dorit sa il transmita. Si aici va apare intrebarea:  ce faceti cu celelalte copii pe care deja le detineti ? Renuntati la ele pentru ca deja aveti originalul ? Sau le pastrati ?

Si pentru mine a fost la fel. Atunci cand am citit un articol in care o Maestra Reiki pregatatita de doamna Takata a tratat o metastaza in decurs de 4 zile iar medicii nu au mai depistat nici un semn al bolii in corpul omului respectiv am inceput sa imi pun intrebarea : ce fel de Reiki practica acesti oameni ? Cu ce difera ceea ce stiu si practic eu fata de ei pentru ca eu, care eram maestru in peste 20 de sisteme Reiki nu eram capabil sa realizez acelasi lucru pe care Maestra Ethel Lombardi il facuse in patru zile ? Si astfel am inceput sa caut un Maestru pentru a invata vechiul Reiki, batranul Reiki …cel original. Cel lasat de doamna Takata Maestrilor sai.  Iar Universul a fost foarte generos cu mine si pentru acest lucru ii sunt recunoscator.

Pentru dumneavoastra se poate deschide o noua cale sau nu, in functie de cum veti rezona cu cele citite mai sus.

Iar mesajul pentru dumneavoastra poate fi urmatorul : puneti-va intrebari privitoare la ce anume doriti cu adevarat in viata, cautati intotdeauna originalul in ceea ce invatati si alegeti-va un Maestru.
Pentru ca in ciuda parerilor care sustin ca maestru este doar cel ce stie sa faca acordajele eu nu ader la aceasta viziune. Pentru mine Maestru este cel care traieste Principiile Reiki, care este un exemplu pe care doresti sa il urmezi din tot sufletul, care iti arata slabiciunile nu din dorinta de a te face sa te simti inferior ci pentru a deveni mai bun,care iti da un sens vietii.

Un adevarat Maestru va ridica stacheta pentru a va ajuta sa va depasiti limitele pe care credeti ca le aveti,  si nu o va cobori pentru a va arata cat de bun sunteti. Un maestru adevarat va va invata lipsa egoului si controlul permanent al gandurilor, actiunilor si emotiilor. Va va face sa va cunoasteti propria valoare si sa recunoasteti valoarea fiecarui om.

dr. Aurelian Curin
Maestru Reiki Traditional linia Takata


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...