Reiju.org

Ce beneficii ne aduce practica Reiki ?

Unul dintre primele beneficii care trebuie amintite fiind şi cel mai rapid, după o perioadă minimă de practică a Reiki este starea de bine obţinută. Practicantul devine mai relaxat, mai liniştit, mai calm, mai încrezător în forţele sale, plin de bunăvoinţă şi de înţelegere faţă de acţiunile altor persoane. Este un rezultat al echilibrării energiilor, al curgerii armonioase a acestora prin corp.

Sunt eliminate vechile dureri fizice sau emoţionale, apărute ca urmare a unor gânduri sau idei negative ce duc la blocarea sau curgerea inadecvată a energiei prin diverse meridiane. Dispare încruntarea de pe faţă, dispar rigidităţile mentale, practicantul devine mai deschis şi mai comunicativ. Apare echilibrul emoţional apoi cel mental.

Nu mai suntem deranjaţi de vechile idei sau gânduri ce ne-au măcinat până acum. Devenim conştienţi de valoarea noastră, de locul nostru în Univers şi de faptul că toţi suntem mici în comparaţie cu Divinul. Răspundem mult mai spiritual, uneori cu o doză de umor, în condiţii de anxietate, frustrare sau stres. Începem să ne Re-Creăm.

Ca rezultat al relaxării apărute prin practica Reiki se activează sistemul imunitar intrând astfel în acţiune procesul de autovindecare natural a corpului. Prin echilibrarea funcţiei glandelor endocrine, organele aflate sub acţiunea diferiţilor hormoni funcţionează normal. Apare încetul cu încetul o conştientizare mai mare a evenimentelor din viaţa noastră.

Realizăm că nu există coincidenţe. Odată cu înaintarea în practică, corpul se detoxifică eliminând în exterior tot ceea ce nu îi este necesar sau îi produce rău. Sunt numeroase cazurile în care, după o perioadă de practică Reiki, persoane care până mai ieri fumau renunţă brusc la acest viciu. Persoane care până mai ieri consumau carne încep să fie mult mai interesate de propria lor alimentaţie, înţelegând importanţa sănătăţii pentru ei şi dorind să se alimenteze cât mai adecvat.

Acum vedem viaţa cu alţi ochi, cu cei spirituali, şi îi acordăm o importanţă mult mai mare.

Apare compasiunea şi respectul faţă de orice formă de viaţă. După câteva luni de practică zilnică, timp în care intuiţia se dezvoltă vertiginos, pot apare diverse capacităţi considerate paranormale, amintind aici clarsimţirea, clarauzul, clarvederea sau telepatia.

Practica Reiki aduce o mare bucurie, pace interioară şi echilibru alături de o creştere a creativităţii. Ea nu are efecte nocive, dăunătoare sau secundare, nu creează dependenţă aducând exact ceea ce este necesar în viaţa practicantului în acel moment sub forma unor diverse oportunităţi.

De asemenea, Reiki poate fi utilizat pentru a memora mai uşor sau pentru a găsi soluţii noi, optime la diverse probleme. Dar chiar mai mult decât atât, prin folosirea Reiki în psihologie sau psihiatrie, acesta devine un mijloc de modelare a caracterului şi a personalităţii umane, fiind o soluţie indispensabilă pentru tratamentul obiceiurilor dăunătoare şi a patologiei adicţiei.

Şi, nu în ultimul rând, trebuie să ne reamintim clipă de clipă, ceas de ceas, că Reiki ESTE un Drum al Vieţii, o Cale a Unităţii dintre cele trei Mari Puteri: Omul, Universul şi Creatorul.


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...