Reiju.org

Intrebari si raspunsuri despre Melchisedec

Care este programul de pregatire in initiere si hirotonire?

Programul de pregatire pentru Initiere si Hirotonisire consta in trei componente de baza ce trebuie indeplinite inaintea primirii initierilor:

a.  Citirea informatiilor oferite astfel incat sa intelegeti ce  este Ordinul lui Melchizedec, si ce inseamna sa intri in acesta.

b. Meditatia cu energia lui Melchizedec pentru a fi pregatiti pentru initiere sau hirotonisire.

c. Scrierea un eseu despre motivele care v-au decis sa deveniti o parte a acestui Ordin dar si a modului in care considerati dumneavoastra ca veti realiza acest lucru. Scrierea acestui eseu va ajuta sa va cristalizati gandurile, intentiile dar va forma si un plan pentru viitor. Lungimea sa este de aproximativ o pagina.

Cate initieri sunt oferite ?

Atunci cand am primit aceste initieri, in toamna anului 2000, World Light Fellowship oferea un numar de trei astfel de ceremonii inainte de a fi hirotonisit ca Preot al lui Melchisedec si anume:

a. Botezul Luminii este o ceremonie veche pentru a ne conecta cu Dumnezeu si cu familia divina din care facem parte. are ca si scop deschiderea directa a fiecaruia dintre noi spre Dumnezeu, spre propirul sine superior pentru a stabili o legatura constineta intre Microcosmos si Macrocosmos. Aceasta prima initiere este indicata in mod special copiilor, bolnavilor dar si celor care vor sa devina mai increzatori in sine. Pentru a primi Botezul Luminii va trebui sa meditati 1 ora zilnic cu Melchisedec pentru o perioada de 7 zile , sa raspundeti la intrebarile din programul de pregatire si abia apoi primiti Botezul Luminii.

b. Initierea in Ordinul lui Melchisedec, reprezinta primul pas in care, printr-o ceremonie spirituala tipica, se pune in legatura initiatul cu energia specifica a lui Melchisedec. Astfel, noul initiat va putea efectua tratamente cu mana sau chiar la distanta, pentru el sau pentru alte persoane, fara a fi nevoit sa primeasca ultima initiere , cea in care devine Preot al lui Melchisedec. Pentru a primi initierea in ordinul lui Melchisedec va trebui sa meditati 1 ora zilnic cu Melchisedec pentru o perioada de 22 de zile, sa raspundeti la intrebarile si contemplarile destinate acestui nivel si apoi primiti Initierea in Ordin.

c. Preotia lui Melchisedec sau Hirotonirea este ultimul pas in care fostului Initiat i se deschide larg usa cunoasterii, el fiind instruit in diverse ceremonii sacre specifice datoriei sale. Astfel devine un Preot legal, care poate indeplini toate atributiile sale (realizarea de tratamente cu mana, oficierea diverselor servicii religioase – liturghia, binecuvantari, ceremonii funerare, ceremonii matrimoniale, rugaciuni). Noul preot este singurul abilitat in a oferi initierea altor persoane. Pentru a primi hirotonisirea va trebui sa meditati 1 ora zilnic cu Melchisedec pentru o perioada de 33 de zile, sa raspundeti la contemplarile destinate acestui nivel si apoi primiti hirotonirea ca Preot al lui Melchisedec.

Participantii vor primi inca doua initieri deosebite care sunt transmise doar celor ce urmeaza seminarul integral cu mine. Este vorba despre initierea in Ordinul lui Melchisedec un proces efectuat de inalti prelati ai bisericii catolice si Initierea Maestrilor Inaltati alaturi de simbolul ce permite accesul la energia respectiva.

Initierile pot fi oferite integral intr-o singura sesiune ?

Dupa cum ati observat mai sus este vorba despre un program de pregatire care trebuie efectuat intocmai pentru a beneficia la maxim de energiile ce le veti primi in cadrul acestuia. In acest mod am parcurs si eu acest program , in aceasta maniera am primit initierile si exact la fel il voi transmite mai departe.

Programul este astfel structurat incat sa accesati zilnic frecventa energiei lui Melchisedec pentru ca acesta sa se integreze in fiecare celula a dumneavoastra. Practic atunci cand va hotarati sa participati la acest program Melchisedec va lucra zi si noapte cu dumneavoastra pentru a va modela frecventele. In acest mod veti putea primi, retine si transmite nu doar o energie pura si foarte puternica ci insasi Constiinta lui Melchisedec.

De aceea consider ca respectarea intocmai a acestui program va ofera accesul nemijlocit la forta imensa a preotului-rege Melchisedec.

Cine poate primi initierea in ordinul lui Melchisedec ?

Initierea este deschisa tuturor celor ce doresc sa devina o parte a Ordinului lui Melchisedec, dar inca nu sunt pregatiti sau nu se simt chemati sa devina preoti. Puteti folosi aceasta initiere in Ordine ca si un pas pregatitor pentru Preotie sau puteti ramane doar la acest nivel. Toti cei care au varsta sub 18 ani pot alege Initierea in Ordinul lui Melchisedec. Este important ca tinerii ce se trezesc spiritual sa aiba un scop si o sustinere pe calea lor spirituala.

Cine poate primi Preotia lui Melchisedec?

Oricine poate alege sa devina Preot al lui Melchisedec. Pentru a face acest lucru va trebui sa lucreze in mod direct cu Melchizedek. Acesta va stabili o legatura energetica si constienta cu dumneavoastra in timpul careia va va pregati pentru a initia si hirotoni alte persoane deschizandu-va indrumarii si sinspiratiei sale in modul cel mai potrivit pentru dumneavoastra. In cursul programului de pregatire va vom oferi informatii despre cum sa lucrati direct cu Melchisedec.

Cine poate fi hirotonisit ?

Acceptam ca toti cei ce se simt chemati sa fie hirotoniti sunt inspirati de sinele superior sa faca acest pas. De asemena acceptam ca prin dorinta lor sincera si inspiratia de a fi hirotonisiti Sinele Superior este deja pregatit si a ales sa devina o parte a ordinului lui Melchisedec. Intelegem ca fiecare persoana isi va folosi darurile primite pentru a-si aduce contributia unica la transformarea Pamantului si evolutia spirituala a umanitatii. Avand in vedere aceste motive nu avem nici o cerinta initiala pentru a primi hirotonirea.

Ce trebuie sa fac ?

Tot ceea ce se cere din partea dumneavoastra este o inima deschisa si acceptare ca dumneavoastra sunteti o fiinta spirituala pentru a sustine Planul Divin pe pamant.

De ce sa fim hirotonisiti?

A fi hirotonit va faciliteaya trezirea spirituala si va ofera o centrare a dumneavoastra insiva in munca spirituala. Multi dintre cei ce au primit preotia au folosit-o pentru propria dezvoltare  inainte de a efectua o munca spirituala.

Ce inseamna sa fim hirotonisiti?

A fi hirotonit  nu inseamna ca trebuie sa va schimbati drastic modul de viata  sau sa oferiti servicii religioase de orice fel, ci puteti face doar ceea ce simtiti ca este chemarea dumneavoastra. Serviciul oferit depinde de dumneavoastra. Poate fi atat de simplu ca sa oferiti un exemplu al iubirii, integritatii si atentie oferite. Lumina dumneavoastra va straluci indiferent de ceea ce alegeti sa oferiti lumii inconjuratoare.

Ce se intampla daca sunt deja initiat in Ordinul lui Melchisedec ?

Orice preot care a fost hirotonit in ordinul lui Melchisedek poate participa la programul nostru pentru a-si reinnoi legamintele prin primirea Ceremoniei pe care o oferim noi.

Si daca sunt deja preot,pastor, reverend sau rabbi ?

Toti preotii, rabinii, pastorii sau reverenzii pot fi hirotoniti in Preotia lui Melchisedec si sa isi pastreze pozitia si titlul actual pe care il detin. Nu exista nici un conflict in a fi hirotonisit in ordinul lui Melchisedec si in orice alta religie sau credinta in acelasi timp.

Exista nivele superioare de initiere celui de Preot in Ordinul Lui Melchisedec?

World Light Fellowship, biserica sub care am fost instruit nu a mentionat niciodata despre un nivel superior celui de Preot al lui Melchisedec. Termenul de reverend din limba engleza se poate traduce de asemenea prin preot. Este ca si cum as spune ca veti primi initierea in preotie dupa ce deja ati primit-o. Ceea ce , dupa mine, este un non sens.

Termenul de Grand Minister sau, in traducere,  Mare Preot  reprezinta dorinta umana de fi intotdeauna cu ceva superior semenilor sai. De a avea ceva mai mult decat au ceilalti.Acesta este un nivel ce nu exista in initierile apaute in cadrul World Light Fellowship – prima organizatie modniala ce a promovat acest program specific de pregatire.

Practic nu exista nici o treapta superioara de initiere peste cea de Preot al lui Melchisedec. Un singur Mare Preot in ordinul lui Melchisedec a fost , iar numele lui este Iisus Hristos. Iar noi ceilalti nu putem fi decat Preoti ai lui Melchisedec.
Astfel ca termenii de reverend si grand minister ca si initierile oferite in aceste noi nivele reprezinta o neintelegere a insasi bazelor pe care a aparut Preotia lui Melchisedec.

dr. Aurelian Curin


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...