Reiju.org

Este Reiki Traditional un sistem rigid ?

Astazi exista multe opinii, pareri , si diverse prejudecati despre Reiki-ul care se practica in zilele noastre. Una dintre acestea este ca sistemul traditional al doamnei Takata este un sistem rigid si inchis.

Ca sa putem o parere cat mai pertinenta asupra sistemului va trebui sa parcurgem toate etapele de pregatire in sistemul traditional al doamnei Takata.

Incepand chiar cu primul nivel, efectuand autotratamentul cate doua ore zilnic timp de 6 luni pentru a invata rabdarea, perseverenta si disciplina.

Si chiar pentru mult mai mult decat atat….pentru a ne gasi motivatia interioara si pasiunea ce izvoraste din inima noastra sincera de a practica Reiki sincer, deschis, fara asteptari sau recompense.

In schimb. de a practica cu acea bucurie fara margini a unui copil care rade, se joaca in permanenta si in care in fiecare moment vedem viata in el.

Este ceea ce in traditia japoneza se chema Makoto sinceritatea practicii. Makoto este un cuvant care tradus semnifica dragoste, integritate si onestitate. Inseamna a te gandi intai la binele celorlalti trecand interesele personale pe plan secund, Makoto inseamna si sinceritate, adevar si mai ales incredere in practica . Adica efectuarea ei cu pasiune , entuziasm si daruire. Acestea sunt calitatile unui elev constiincios si ale unui viitor maestru de exceptie .

Abia atunci cand avem o solida fundatie energetica, incepem sa ne cizelam interiorul si sa lucram la dezvoltarea calitatilor noastre interioare.

Este Reiki Traditional Takata  un sistem rigid?

Depinde din ce punct de vedere il privim dar si de ce anume intelege fiecare dintre noi prin sistemul traditional al doamnei Takata.

Daca ar fi sa facem o comparatie si diamantul este rigid , fiind cea mai  dura piatra. Si totusi este admirat, cautat si purtat intodeauna cu eleganta. De ce ?

Pentru ca doar un slefuitor de diamante profesionist – sau un maestru bijutier- poate da forma acestei pietrei astfel ca toate fatetele ei sa reflecte o lumina clara si stralucitoare.

La fel ca si in Reiki…..doar energia Reiki este maestrul. Ea te croieste te cizeleaza, te vindeca. Noi trebuie doar sa o lasam sa ne desavarseasca !

Doamna Takata spunea desoeri ” Reiki will teach you “…si avea mare dreptate

Reiki Traditional te va invita la o practica profunda prin care sa ii descoperi inteleociunea. O practica prin care ii apreciezi profunzimea, frumusetea . O practica in care care nu ai nevoie de carti pentru ca singura carte de care ai nevoie in Reiki este propruil tau corp.

Reiki iti va spune totul despre tine si despre energie. El iti va dezvalui punctele slabe unde va fi necesar sa mai lucrezi dar si forta interioara de care dispui si pe care trebuie sa ti-o cultivi.

Si atunci vei recunoaste in interior in sine ta ca tu nu esti un maestru ci ca Reiki este Maestrul . Cel care te modeleaza astfel incat sa devii si sa fii cea mai buna varianta care poti sa fi in acel moment. Si cu fiecare moment de practica evoluezi.

Astfel Reiki Traditional te va invata sa ai incredere in propriile maini, in tine insuti, in intuitiile care iti vin din practica. Te va invata sa apreciezi frumusetea unui sistem care pare rigid in exteiror dar isi dezvaluie splendoarea unui ochi avizat, care cunoaste si stie sa apreziez frumusetea interioara.

Sistemul Reiki dezvoltat de Dr. Usui si extins de catre Dr. Hayashi se bazeaza pe metode vechi de mii de ani. Privind in urma aceste metode au supravietuit de-a lungul timpului tocmai pentru faptul ca ele si-au dovedit eficacitatea.

Opiniile nu fac nicio diferenta in marea schema a lucrurilor. Opinia deschide usa dezbaterii, politicii, criticii, judecatii sii prejudecatii personale. Opinia, judecata si credinta nu fac cu nimic ceva sa fie mai adevarat.

Trebuie sa trecem dincolo de pareri, diferente culturale, politica Reiki si prejudecatile personale. Trebuie sa ne cultivam o intelegere si gandire clara.

Trebuie sa cunoastem adevarul din experienta directa.

Pentru ca o cunoasterea reala, claritatea, intelegerea si intelepciunea provin doar dintr-o practica personala dedicata Reiki.

Vor exista intodeauna doua parti ale povestii …ca si cele doua fatete ale unei singure monezi. Pro sau contra iar atunci cand trecem de aceasta polaritate reusim sa intelegm cu adevarat sensul profund al cuvantului Reiki.

Si stim ca suntem dincolo de aceasta polaritate bun-rau, alb -negru, parerea mea este mai buna sau mai importanta decat a ta doar atunci cand ne luam angajamentul ca Maestrii Reiki sa predam acest sistem in cea mai buna varianta a noastra in acest moment.

dr. Aurelian Curin


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...