Reiju.org

Maestra Reiki Mary Goslen si calea sa in Reiki I

In 1979 Mary Goslen si-a inceput cautarea spirituala, pentru a-si gasi propria vindecare, din cauza unei probleme grave de sanatate , in conditiile in care medicii i-au sugerat ca singura sansa sa traiasca era sa se opereze.

Astfel ca dupa ce a ascultat opinia acestora, s- a decis sa gaseasca o alta cale pentru a rezolva aceasta problema iar ” coincidenta ” a facut sa se intalneasca cu o prietena care i-a spus printre altele ca ”  a sosit in oras o doamna care va sustine un curs de Reiki”.  Curioasa din fire Mary a pus cateva intrebari apoi s-a inscris la seminarul pentru primul nivel de Reiki in clasa Virginiei Samdahl.

Virginia a fost prima persoana de origine nonasiatica, ce a fost initiata de catre doamna Takata la nivelul de Maestru, fiind in acel moment foarte cunoscuta si apreciata atat datorita calitatilor sale de clarvazatoare cat si a seminariilor pe care le sustinea pe intregul teritoriu al  SUA, in toata periaoda anului..

Maestra Samdahl  a  sustinut aceste seminar pe durata a  patru zile, asa cum invatase de doamna Takata, avand  peste 40 de ore de predare.

In ultima zi, dupa terminarea acestuia, Mary a  avut o scurta intrevedere cu Virginia unde s-a discutat cum se poate aplica Reiki pe propria persoana ( la acea data nu se preda autotratamentul ci doar terapia destinata altor persoane, conform modelului invatat de doamna Takata de la Maestrul  Hayashi  ).

Virginia i-a explicat in decurs de cateva minute cum se poate face autotratamentul sugerandu-i sa isi acorde un timp minim de doua ore de practica pe zi,  in special dimineata si seara.

Trei saptamani mai tarziu Mary a fost invitata de fiul sau Jesse sa ia masa impreuna la un restaurant din apropierea casei unde locuietse . In timpul mesei , la un moment dat, fiul sau a intrebat-o : ” Mama stii ca ti-a disparut tumora de la gat ?”.

Mary  a specificat : ” Nici macar nu observasem acest lucru deoarece nu ma asteptam la un rezultat atat de rapid.  Uimita mi-am dus mana stanga la gat si…intr-adevar acolo nu mai exista nimic. Nu aveam nici o asteptare de la Reiki…pur si simplu mi-am facut practica zilnica “.

Jesse i-a spus ca se ocupa de organizarea unui seminar pentru nivelul secund ce urma sa fie sustinut de o instructoare initiata in Tehnica Radianta® si i-a sugerat mamei sale ca ar fi bine daca ar participa.

Cateva luni mai tarziu Mary a fost initiata in nivelul secund de catre Yesnie Carrington (care si-a finalizat programul de pregatire ca si instructor cu dr. Barbara Ray in cadrul programului oficial de Reiki cunoscut de asemenea ca Tehnica Radianta®)

Mary spunea ” Primul nivel de Reiki mi-a adus vindecarea, iar al doilea bucuria pe care am avut-o atunci cand eram copil ”

Mary a devenit implicata in Reiki pe linia dr. Barbara Weber Ray, PhD in 1982. Intre anii 1986 – 1989 , dupa ce a servit intr-un lung program de ucenicie, Mary Goslen a fost pregatita personal de dr. Ray ca Maestru Instructor , pentru primul si al doilea nivel al practicienilor de Reiki .

Mary Goslen povesteste cum au aparut cele 12 pozitii de baza folosite astazi pe scara larga in lumea intreaga :

” In 1986 cand am inceput sa predau primul nivel de Tehnica Radianta®, dr. Ray a decis sa renunte la terapia cu palmele pentru alte persoane , astfel ca le predam oamenilor cum sa aplice Reiki pentru tratamentul personal, animale de companie, plante sau in caz de accidente.

Am simtit ca studentii trebuiau sa practice autotratamentul in timp ce erau in prezenta mea . De asemenea am simtit ca cele patru acordaje ( initieri) trebuiau sa fie raspandite pe o perioada mai lunga de timp. Seminarul meu a fost experimental si foarte practic

Cu profesor nou pentru primul nivel am simtit ca aceasta problema trebuie rezolvata. Cu riscul de a fii decertificata pe loc mi-am exprimat ingrijorarea la intalnirea profesorilor pentru primul nivel.

Colegii mei au fost socati cand am spus ca eu predau primul nivel in minim 12 ore pe parcursul a trei zile ( la acea data gradul I de Tehnica Radianta se preda pe parcursul a sase ore , in doua zile ).

A fost o discutie foarte intinsa, aprinsa care a durat doua zile in care s-au discutat , dezbatut si negociat stabilirea unor indrumari pentru predarea primului nivel de Reiki, care a dus la introducerea in acesta a metodei celor 12 pasi ( autotratamentul Reiki in 12 pasi ). Asa a evoluat Reiki “.

Mary Goslen poveste apoi ca ” Dr. Ray avea un grup de baza care testa invataturile pe care aceasta le-a primit de la doamna Takata. Dr. Ray a transmis mai departe doar metodele care au lucrat in acelasi mod pentru toti instructorii.

Dr.  Barbara Ray a perceput utilizarea pe scara mai larga a sistemului Usui Reiki. Ea a realizat aspectul nelimitat al Reiki.

Trecand dincolo de limitarile care au fost impuse in Reiki de doamna Takata, am fost incurajati sa experimentam aplicarea metodei in viata de zi cu zi. Astfel am invatat din practica, ca Reiki poate fi aplicat pentru animalele de companie, pentru plante si diferite situatii de viata.

Descoperirile facute de studentii sai au schimbat modul in care Reiki a fost predat in linia Barbara Ray Weber. Metodele Reiki pot fi aplicate fiecarui aspect al vietii personale.

Desi, dr. Barbara Weber Ray a fost criticata pentru ca a facut schimbari in invataturile predate de doamna Takata,  privind din perspectiva mea, ea a facut din Reiki un sistem mai practic si mai usor de utilizat pentru a satisface nevoile culturii occidentale . ”

Trecand dincolo de cerintele programului de pregatire al instructorilor de Tehnica Radianta® Mary a participat la 27 de seminarii pentru primul si al doilea nivel care au fost conduse de catre 17 maestrii diferiti ai traditiei de Reiki pe linia doamnei Takata.

Aceasta adevarata comoara a invataturilor obtinute de pe linia doamnei Takata au fost consemnate de catre Mary Goslen in manualele sale pentru beneficiul practicienilor de Reiki dar si a generatiilor viitoare.

Mary Goslen a fost initiata personal in nivelul IV de Tehnica Radianta de catre dr. Ray intr-un mic orasel din Colorado,  SUA . Dupa acaesa initiere pe care au simtit-o foarte profund atat dr. Ray cat si Mary Goslen nu au rostiti nici un cuvant, privindu-se in ochi , pete 40 de minute.

La finalul acestora dr. Ray a spus ” A fost unul profund ” referindu-se la acordaj iar Mary a incuviintat dand aprobator din cap. Mary marturise ca ” a fost initierea pe care am simtit-o cel mai puternic dintre toate primite pana atunci. ”

Dedicata raspandirii Reiki, Mary a insotit-o pe dr. Ray in excursiile pentru descoperirea originilor Reiki in India si Nepal, in Egipt in retreatul dedicat doar Maestrilor Instructori din Tehnica Radianta ®, precum si in certificarea Maestrilor Instructorilor de nivel VII ( ulimul din Tehnica Radianta®) la Aroso in Elvetia.

Partea a doua a calatoriei Reiki a maestrei Mary Goslen o puteti citi aici.

 


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...