Reiju.org

De ce sa mai invatam Reiki inca o data ?


” Pastreaza-ti atentia treaza. Oricine si orice poate fi invatatorul tau ” Mary Goslen

De ce sa mai invat Reiki inca o data ? De ce sa invatam de la mai multi maestrii ?

Iata o intrebare buna…daca stiu deja Reiki de ce sa mai invat?

Am participat la seminar, am primit initierile, am practicat Reiki si pe mine si pe alte persoane…stiu cam tot ce se poate despre Reiki. Nu mai este necesar sa invat pentru ca deja sunt un ” Maestru ” …

Imaginati-va acum ca sunteti in vacanta , intr-o vale, la poalele muntilor. Totul este minunat in jurul vostru – soarele este fierbinte, cerul nu are nici un nor , pasarile canta intr-o  multitudine de tonuri…. Privind de jur imprejurul vostru o  vezi padurile de pe versantul muntior precum si varfurile acestora.

Incepi sa urci si la un moment dat ai ajuns la jumatatea muntelui …si aici descoperi o cu totul  o alta priveliste. Vei vedea cat mai ai de parcurs pana sa ajungi in varf dar si ceea ce ai last in urma. Vezi cararea care te-a adus pana aici insa nu o vezi pe care care te duce in varf.

Frumusetea se afla si in locul de unde ai plecat dar si in cel in care te afli in acest moment. Observi ce este jos dar si ce te asteapta sus.  Imaginea ta este acum diferita  pentru ca ai urcat pe munte si  nu mai esti in acelasi loc ca si inainte.

Si continui sa urci pentru ca doresti sa ajungi in varf. Consideri ca acel punct este destinatia ta finala. Si ai ajuns chiar in varf …..vezi locuintele oamenilor din vale foarte mici, varful copacilor ce te inconjoara. Insa vezi si muntii, padurile sau varfurile altor munti  ce se afla de jur imoprejurul tau.

Din nou imaginea ta s-a modificat pentru ca acum esti intr-un alt punct , diferit fata de cel initial. Aceasta imagine difera complet fata de cea pe care o aveai cand erai in vale , la fel cum difera fata de cea pe care ai avut cand te aflai la mijlocul muntelui.

Si acum fiind in varful acestui munte sa presupunem vine un prieten cu un elicopter si te ia intr-o plimbare….privind in acest moment in in sus, de jur imprejur dar si in jos …ce se vede ?

Este adevarat ca ai o imagine de ansamblu, integrala, care este complet diferita fata de tot ceea ce ai vazut  inainte ? Este adevarat ca aceasta imagine nici macar nu iti trecea prin minte atunci cand erai la poalele muntelui ? Este adevarat ca urcand, prin efort personal , adica evoluand in mod constant imaginea se modifica ?

Revenind la intrebarea de mai sus ……Chiar asa …de ce sa mai invat  ?

In primul rand pentru ca invatarea nu se opreste niciodata. Reamintiti-va ca ati fost copil mic….ati invatat sa mergeti de-a busilea, apoi sustinut  si in cele din urma singur. Ati crescut si ati invatat sa vorbiti, sa scrieti , sa socotiti si sa desenati.

Chiar fiind adolescenti sau adulti ati invatat ceva nou fie in domeniul in care v-ati pregatiti , fie din experienta altor oameni, poate mai in varsta sau mai tineri ca voi care aveau intr-adevar acea cunoastere dobandita prin experienta unei practici.

O cunoastere pe care voi nu o aveati in acel moment insa ati asimilat-o dupa ce v-a fost destainuita.

S-a oprit cumva invatarea dumneavoastra vreodata? Daca stati bine sa va ganditi o sa realizati ca raspunsul este negativ.

In al doilea rand ……permanent se pot invata lucruri noi… iar printre noi sunt oameni care au ce sa va daruiasca. Asa ca invatand nu faceti nimic altceva decat sa evoluati, sa acumulati si mai multa cunoastere, intelegere, pe care nu o veti putea altfel sa o aveti niciodata pentru, ca nu ati trecut prin acele experienta de viata ca si cel de la care invatati.

Astfel veti scuti multe obstacole, piedici si nu veti fii nevoit sa redescoperiti inca o data ” roata de la caruta ” . Veti avea un acces mai mare la cunoasterea universala iar experienta dobandita va ofera o intelegere cu mult mai larga decat o aveti anterior.  Constiinta vi se va extinde la fel ca si Universul in care traiti.

Daca va fi sa invatati…. invatati doar de la cei mai buni dintre cei mai buni.

Nu va multumiti niciodata cu putin. Depasiti-va pe voi insiva.

Fiti cea mai buna varianta a voastra posibila in acel moment.

Pentru ca nimeni nu poate face acest lucru in locul dumneavoastra !

Deschideti-va mintea, goliti-va de tot ceea ce stiati inainte si primiti cu recunostinta ceea ce urmeaza. Daca faceti astfel veti fii uimit cat de repede veti intelege , la toate nivelele, tot ceea ce primiti.

Si stiti de ce ? Pentru ca in acel moment nu mai exista nici o dorinta, nici un orgoliu si nici un obstacol care sa nu va permita sa intelegeti esenta a ceea ce vi se transmitea. Pentru ca dincolo de diferentele de opinii, pareri, contradictii toti suntem copii ai aceluiasi Cosmos.

Daca suntem facuti din pamant si praf de stele asa cum spune un proverb sarbesc …atunci destinatia voastra ar trebui sa fie cel mai inalt punct al cerului…acolo unde puteti ajunge fiecare dintre voi.

dr. Aurelian Curin
maestru al ceremoniilor de initiere,
pastrator al liniei de initiere in sistemul Usui Rriki


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...