Reiju.org

Cultura Reiki

Un articol scris de către Maestrul de Reiki Tradițional, Paul Dennis despre ceea ce astăzi noi continuăm să numim “cultura Reiki”. Incitant, plin de întrebări, cautari dar și răspunsuri primite personal. Pentru că fiecare dintre noi are drumul său propriu în Reiki.

Cultura noastră ne învață că mai mult e mai bine decât mai puțin,
Ceva complicat e mai bun decât ceva simplu,
Explicațiile raționale sunt mai bune decât misterul,
Ceva mai ieftin e mai bun decât ceva scump,
Ceva rapid și obținut pe loc e mai bun decât ceva făcut pe îndelete,
Că stilul contează mai mult decât conținutul,
Cantitatea prevalează calitatea,
Iar controlul e mai bun decât abandonul.

Astfel încât multe persoane din lumea noastră Reiki oferă mai multe grade, mai multe simboluri:
Noțiuni precise și exacte despre
“ce este Reiki”:
Mai ieftin, mai rapid, ba chiar
Măiestrie pe loc;

Fandoseli, entuziasm și vrăjeli gârlă; scurtături pentru că planeta are nevoie de vindecare instantanee și aceasta este noua eră până la urmă.

Deci oricine poate fi Maestru Reiki.
Nu doar elita care dispune de magica sumă de 10.000 USD.

Chiar și eu credeam sincer în aceste lucruri, în urmă cu trei ani. Am devenit maestru Reiki într-un singur weekend, pentru 300 USD. I-am învățat pe toți cunoscuții pe gratis. Nimeni nu a folosit ceea ce a învățat pentru că nu a funcționat. Dacă ar fi funcționat, și eu aș fi continuat. Dar eu, ca și mulți alții, a trebuit să-mi învăț lecția la modul dificil.

În aroganța mea, nu aveam încredere în înțelepciunea celor care știau mai bine. Pentru că încă nu-i întâlnisem.

Când i-am întâlnit, am înțeles că trebuie să o iau de la capăt. Am abandonat ideea de a fi maestru și am reluat totul de la gradul 1. A fost o luptă grea cu mine însumi, dar întrucât abandonasem ideea de a fi un așa-zis maestru, am făcut pasul spre a fi unul real. A trebuit să trec prin opt inițieri în trei sisteme Usui înainte de a fi pregătit să predau. Și apoi chiar în forma maximă, tot șovăiam.

Scurtăturile pot însemna ulterior o călătorie mai lungă, dacă, așa ca mine, trebuie să învățați în maniera mai dificilă.

M-am dat cu capul de pragul de sus la fiecare pas din disciplina spirituală care se numește sistemul Usui, dar până la urmă am învățat. Ăsta este de fapt scopul unei căi adevărate și a disciplinei. Există ca să ne schimbe pe noi, nu ca să se modifice după cum ne e nouă mai bine. Problemele vechi ies la suprafață și printr-o simplă apăsare de buton ne transformăm în focul propriilor noastre frustrări.

Nu plâng faptul că acum avem o sumedenie de Maeștri ad-hoc. Aveți incredere în Reiki. Reiki ne va învăța pe fiecare, în mod individual, lecțiile pe care trebuie să le învățăm.

Și Reiki poate să-și poarte singur de grijă, nu trebuie să fim noi supra-protectori și nici să împiedicăm pe cineva să urmeze propria cale.

Pentru mine, sistemul Usui conține de asemenea și reacțiile celorlalți la el.
Rebeliune, noțiuni grandioase, iluzii.
Mie mi-a fost mai mult decât suficient și nu a fost absolut nimic special!!! Ba din contra!
Și cred că e suficient loc pentru ca fiecare să-și învețe lecția!

În lumina profunzimii culturii Reiki, pentru mine lecția este că particularitatea măiestriei Reiki constă în simplitate, mister și multă, multă muncă.

Și cât mai puține discuții. Mai puțin e mai bine!
Rezervați-vă timp, mult timp pentru calitate, densitate și profunzime.
Așa că am plătit cei 10.000 USD, m-am alăturat Reiki Alliance și am ascultat-o pe Phyllis.

Și am învățat să am încredere în sistemul Usui luat ca înțelepciune colectivă a multor persoane care știu mult mai mult decât știu eu și de care mă pot da cu capul ori de câte ori simt nevoia, pentru a mai scoate din ideile preconcepute, nu pentru a îngenunchia în fața capriciilor dorințelor mele, ci pentru a merge mai în profunzime.

Alții pot avea moduri diferite de învățare.
Și așa să fie!

Lăsați Reiki să ne învețe” 

Iubire,
Paul Dennis ”


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!