Reiju.org

Recunoasterea unui Maestru Reiki – Hawayo K. Takata

Astazi este o zi speciala pentru toti practicienii si Maestrii Reiki din lume. In urma cu 80 de ani pe data de 21 februarie 1938, dr. Chujiro Hayashi ii conferea doamnei Hawayo Takata titlul de Maestru Reiki sau Dai Shihan asa cum este recunoscut acest nivel in Japonia.  O copie a acestui certificat o puteti vedea chiar aici.

De ce este atat de important acest certificat pentru generatiile urmatoare de practicieni Reiki am putea intreba ?

In primul rand, o sa observam distinctia clara intre nivelele de practician si Maestru (respectiv primele doua nivele fiind de practician si ultimul fiind cel de Maestru).

Este un fapt binecunoscut ca doamna Takata a participat la primul nivel  la inceputul anului 1935 si a urmat nivelul secund in luna decembrie a aceluiasi an . Conform documentelor existente doamna Takata a urmat ultimul nivel, cel de maestru, inainte de a se intoarce in Hawaii in vara anului 1937. Prin urmare doamna Takata era la aceasta data atat practician, cat si Maestru Reiki, obtinandu-si toate nivele pregatirii in Japonia, sub directa indrumare a dr. Hayashi.

In cel de al doilea rand, o sa venim in contact cu diferite denumiri date sistemului Reiki al dr. Usui. Aici o sa observam sistemul Reiki de vindecare al lui Usui, sistemul Usui Reiki de vindecare fara medicamente, dar si sistemul de vindecare al dr. Usui, toate acestea trei fiind sinonime in conceptia japoneza. Cuvantul cheie pe care il regasim in toate aceste denumiri este “Usui”, numele fondatorului acestui sistem. Aceasta ne indica ca sistemul Reiki este specific doar doctorului Usui si nu se regaseste practicat in aceeasi forma sub nici o alta denumire.

In cel de al treilea rand, trebuie observat ca pe certificatul inmanat doamnei Takata este trecut sistemul Usui Reiki ceea ce arata ca dr. Hayashi nu preda sistemul sau de Reiki, cum sustin unii autori ci insusi sistemul pe care l-a invatat de la sensei Usui. Este evident ca daca ar fi predat propriul sistem de Reiki ar fi trebuit, in primul rand, sa ii modifice denumirea in semn de respect fata de Maestrul sau, sensei Mikao Usui.

In al patrulea rand, certificatul ne arata ca doamna Takata are intreaga putere si autoritatea de a oferi altor persoane cunoasterea secreta si darul vindecarii specifice acestui sistem Adica ceea ce intreaga linia traditionala recunoaste astazi ca fiind invataturile specifice, dar si modul in care acest dar al vindecarii se transmite prin procesul secret al initierii.

Nu in  ultimul rand, certificatul este legalizat in fata notarului, din acest moment devenind un document oficial, fiind astfel singurul certificat Reiki de acest gen din lume. La fel ca si in artele martiale si in Reiki se practica modalitatea alegerii succesorului scolii respective. Prin acest certificat doamna Takata, unul dintre cei 13 Maestri Reiki ai lui sensei Hayashi este unica persoana din SUA autorizata sa confere puteri similare si celorlalti. Cativa ani mai tarziu avea sa primeasca din partea dr. Hayashi atat proprietatea sa, cat si clinica Reiki. Acest fapt ne arata respectul si increderea pe care sensei Hayashi o avea in doamna Takata.

Cu ocazia banchetului pe care il organizasera prietenii in onoarea sa, inainte de reintoarcerea sa in Japonia, sensei Hayashi a folosit aceasta ocazie pentru a anunta public ca “Doamna Takata este un Maestru Reiki, aleasa pentru aceasta nobila munca pentru ca a trecut multe teste si a trait conform principiilor. Va rog sa ii asigurati intreaga voastra sustinere”. In ziua imediat urmatoare dr. Hayashi a facut un anunt la radio spunand urmatoarele “Takata este maestru Reiki pentru aceasta zona si pentru Japonia si, daca eu trebuie sa plec, ea a fost aleasa sa continue aceasta munca”.

Astfel doamna Takata a beneficiat de intreaga sustinere si binecuvantarea speciala a Maestrului sau, sensei Chujiro Hayashi.

dr. Aurelian Curin ,
maestru al Ceremoniiilor de initiere al sistemului Usui Reiki 


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!