Reiju.org

Despre orez si energia interna

Ideograma KI ( energie ) este formata din doua parti. Partea inferioara este reprezentata de orez iar cea superioara indica  aburul care se apare  in urma fierberii acestuia. De ce este atat de important orezul pentru a intelege semnificatiile ascunse ale energiei?

Orezul este atat de important pentru societatea japoneaza incat poate fi considerat ca fiind insasi esenta culturii sale.

Nu trebuie sa uitam ca numele vechi al Japoniei era mizu ho no kuni adica Tara Orezului sau Tara plantei cu tulpina in apa.  Interesant este faptul ca japonezii identifica SUA ca fiind beikoku (Tara de Orez) un termen ce implica abundenta sau tara tuturor banilor.

Imparatul Japoniei este considerat un rege-preot din timpuri imemorabile iar multe dintre atributiile sale s-au dezvoltat in jurul dezvoltarii orezului si au inclus sake ( vinul de orez) sau mochi ( prajituri de orez). In fiecare ceremonie de incoronare a noului imparat se folosesc produse de orez subliniindu-se astfel legatura acestuia cu religia Shinto.

Cuvantul ” Gohan” indica orezul gatit la fel de bine cum poate arata micul dejun (asagohan), pranzuul (hirugohan) si cina (bangohan) atunci cand este folosit impeuna cu prefixe , toti acesti termeni semnaland ca este aproape imposibil pentruj japonezi sa se gandeasca la o masa din care ar putea lipsi orezul.

Orezul indica bunastarea si determina bogatia si din acest motiv se folosea ca si sho (masura de orez) iar in diferite momente istorice a functionat ca moneda forte in cadrul schimburilor comerciale.

In ideoograma KI partea inferioara a ideogramei, adica orezul, indica mai multe aspecte  importante ale practicii Reiki.

Primul aspect observat este faptul ca prin consumul alimentelor Yang se obtine energie ( caldura),  alaturi de apa, si dioxid de carbon rezultate din metabolismul alimentar. Aceasta caldura este ceea ce se cunoaste sub numele de energie interna sau forta vietii.

Cel de al doilea aspect arata ca procesele  de digestie, absorbtie si eliminare a resturilor au loc in abdomen , acesta fiind ” fabrica de energie” dar si sediul  in care apare, se acumuleaza si se dezvolta forta vietii. In concluzie pentru ca enErgia noastra sa fie de buna calitate ar fi indicat sa acordam atentie sporita si tratamentului abdomenului. Probabil din aceasta cauza doamna Takata preda in unele clase de gradul I terapia altor persoane incepand de la abdomen.

Astfel ca din punct de vedere exoteric orezul reprezinta hrana ce duce la aparitia energiei ce ne sustine viata. Daca privim un pic mai profund pentru a intelege semnificatia sa ezoterica orezul face referire la energia interna ce se poate dezvolta , acumula atunci cand folosim meditatia sau respiratia.

Cele doua aspecte – cel extern de orez dar si cel intern- de forta a vietii, energie interna – fac parte din invataturile transmise de doamna Takata atunci cand aceasta subliniaza ” Reiki este energia interna a persoanei” si ” Pentru a lasa adevarata energia sa iasa din interior va trebui sa meditati “.

Partea superioara a ideogramei arata aburul care se degaja in urma fierberii orezului. Acest abur, care poate aparea deseori ca o ceata transparenta, se afla in miscare permanenta, deplasandu-se dintr-un loc in altul. Pe de o parte aburul indica aura energetica ce se poate observa in jurul corului sau capului persoanelor ce au o energie interna bine dezvoltata. Pe de alta parte indica faptul ca pentru a fierbe orezul va avea nevoie de oxigen adica de respiratie, iar din acest motiv Reiki mai este denumit si Respiratia Divina, sau respiratia ce dezvolta energia interna.

Aceata este o scurta si succinta prezentare a ideogramei Ki pentru a intelege importanta seminarului Traditia Reiki si dezvoltarea focului interior ce va avea loc dupa Ezoteric Fest la Timisoara . Mai multe nivele de a vedea ideograma Reiki din diverse puncte de vedere si a -i intelege invataurile secrete se vor preda  in cadrul workshopului de mai sus.


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!