Reiju.org

Rugaciunea linistii

“Fructul linistii este Rugaciunea,
Fructul rugaciunii este Credinta,
Fructul credintei este Iubirea,
Fructul iubirii este Serviciul,
Fructul serviciului este Pacea. ”
Maica Tereza

Unde incepe totul?
In linistea inimilor noastre il gasim pe Dumnezeu. In respiratia spiritului il gasim pe Cel ce ne-a creat. In soaptele sufletului nostru , Dumnezeu ne vorbeste. Totul a inceput insa cu ….Linistea.

Poate suntem intr-o situatie de viata in care cautam sa il gasim pe Dumnezeu in alt mod decat pana am facut-o acum. Inimile noastre nu au liniste. Stim ca nu putem sa Il gasim doar prin propria noastra vointa . Avem nevoie de mai mult….avem nevoie sa accesam Harul Sau.

Ce este rugaciunea linistii desfasurata in tacere? Ce poate face pentru noi? Cum ne schimba viata? Raspunsul scurt la toate aceste intrebari este ca avem nevoie de timp dar si de dispozitia necesara .. pe scurt cateva minute pe zi si o inima deschisa catre Dumnezeu.

In timpul celor catorva minute ii oferim lui Dumnezeu permisiunea sa ne iubeasca. Deschidem aceasta usa si Il lasam sa intre. Pur si simplu ne petrecem timpul impreuna cu El. Aceasta este forta rugaciunii facute in deplina tacere .

Cat merita cele cateva minute petrecute in prezenta Sa? Pentru Dumnezeu Cel ce a creat timpul, momentul prezent este Totul. In rugaciunea tacerii calitatea este mult mai importanta decat cantitatea. Nu exista timp in eternitate, iar Dumnezeu nu este limitat de curgerea timpului. Noi suntem. El este intotdeauna acolo pentru noi dar noi suntem in acel loc pentru El? Suntem dispusi sa ii oferim din timpul nostru celui ce a creat timpul?

Dumnezeu nu este absurd. El stie ca timpul nostru este pretios si ca uneori ne este dificil sa gasim timp pentru a ne ruga. El lucreaza cu noi. Dumnezeu este pentru noi nu impotriva noastra , iar El doreste acest timp petrecut in rugaciune cu noi mai mult decat il dorim noi.

El ne va ajuta sa ne gasim cele cateva minute intr-o zi foarte ocupata pentru ca sa ne oprim si sa ascultam. Stie ca suntem intr-un proces continuu de invatare. Suntem la inceputul incercarii si efortului nostru de a ne ruga in tacere, si El nu asteapta de la noi ca sa cadem intr-o stare de beatitudine asupra Sa timp de doua ore.  Ci invatam sa pasim treptat, pas cu pas, in directia pe care o dorim, prin El.

Rugaciunea in tacere este un mod minunat de a dezvolta relatia dintre noi si Dumnezeu. Ea nu inlocuieste orice alta forma de rugaciune.  Ci o dezvolta fiind destinata pentru a fi adaugata acestora.

Sa nu limitam rugaciunea ca pe un lucru pe care sa il etichetam pentru ca apoi sa il punem intr-o cutie a mintii noastre. Viata noastra spirituala, la fel ca o floare, este ca o samanta ce trebuie  sa fie plantata, udata, ingrijita si iubita.  Odata cu trecerea timpului si cu ajutorul Luminii Divine ea va dezvolta.

Rugaciunea in liniste ne aduce la o viata implinita de rugaciuni. Ne dezvolta. Face ca acele cuvinte care se regasesc in interiorul nostru sa vina in viata noastra, la viata la fel cum insusi autorul vietii , Dumnezeu ,vine la noi.

Rugaciunea linistii produce fructe ce vor dura o perioada lunga de timp in timp ce ne invata sa ne deschidem inimile in fata lui Hristos intr-un mod nou, in care putem sa renuntam la falsul nostru sine si sa descoperim ca El inca ne iubeste. Chiar si dezgoliti de falsa noastra imagine despre noi, chiar dupa ce am lepadat toate mastile care incercau sa ascunda cine suntem noi cu adevarat. Chiar si asa El inca ne iubeste. Este o imbratisare de la Dumnezeu si merita tot timpul pe care il avem la dispozitie.

Rugaciunea tacuta este menita sa ne incurajeze sa il cautam pe Dumnezeu permanent, clipa de clipa, moment de moment iar atunci cand il gasim sa il lasam pe El sa faca restul.

dr. Aurelian Curin


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...