Reiju.org

Cine este maestra Himani?

Himani (numele real fiind H. Gerber) s-a nascut in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial in Germania. A obtinut Masteratul in Filozofie la Universitatea din Hamburg, cu o dizertatie privind Istoria Religiilor. A predat in cadrul claselor de educatie speciala in diverse scoli, fiind recunoscuta ca reputata terapeuta in domeniul vorbirii. Pe la varsta de 39 de ani a inceput cautarea sa spirituala. Incercand sa raspunda la intrebarea: ”Cine este Maestrul meu spiritual?”, intr-o zi a vazut intr-o carte raspunsul pe care il cauta. Era o carte despre Osho. I-a rasfoit paginile, ceea ce a citit a atins-o profund in interior si a doua zi… avea cumparat biletul spre India. Astfel a renuntat fara regrete la cariera stiintifica si a inceput o noua viata, de data aceasta spirituala. S-a retras in India in comuna Pune, unde, alaturi de Osho, a pasit in explorarea sa interioara, intr-o calatorie spirituala ce a durat aproape 15 ani. In cadrul anilor petrecuti alaturi de Osho, in cadrul MultiUniversitatii sale, a studiat terapia florala Bach, Ayurveda, diverse metode de terapie si interpretare a energiei in cadrul Scolii Misterelor, dar si modalitati metafizice mai putin cunoscute sau explorate. A fost initaiata ca si sannyasin de catre Osho, primind numele de Himani. Pe parcursul a 11 ani a predat 111 seminarii in Asia (India, Taiwan, Singapore), iar ulterior in Europa (Germania, Italia, Austria si Portugalia).

Iata ce spunea Maestra Himani intr-o discutie particulara pe care am avut-o cu dansa:
“Stiam ca trebuie sa imi folosesc mainile pentru a face bine celor din jur. Si in timp ce ma intrebam ce trebuie sa fac am vazut o brosura ce avea desenata pe ea doua palme si un cuvant ce a reverberat adanc in interiorul meu: Reiki. Astfel am participat la workshopul de Reiki cu Mary McFadyen, unul dintre cei 22 de Maestri Reiki instruiti de doamna Takata. Era in primavara anului 1982 si, de atunci pana acum, am ramas fidela sistemului Reiki. Sensibilitatea mainilor mele a crescut din ce in ce mai mult astfel ca ele se miscau singure stiind unde sa se pozitioneze pe corpul pacientului. Incet, incet am invatat sa am incredere in ele din ce in ce mai mult, pe masura ce le lasam din ce in ce mai libere sa se miste. Iar raspunsurile imi veneau in mod automat, intuitiv atunci cand atingeam corpul sau energia altei persoane. Redescoperisem un nivel al supraconstientului in care totul era foarte clar. De la Osho aveam sa invat cum sa devin din nou o fiinta intreaga pornind din interior spre exterior. Sapte ani mai tarziu dupa ce am participat la numeroase seminarii sustinute de doamna Mary McFadyen, in calitate de translator, am primit nivelul de Maestru Reiki de la aceasta. Apoi am inceput sa predau Reiki traditional dupa linia Hawayo Takata in cadrul Scolii Misterelor in India timp de 9 ani. In prima zi a primului meu seminar cand am primit un mesaj de la Osho :”Acum ar trebui sa se numeasca OSHO Neo Reiki”. A fost un moment deosebit pentru mine. Si am inceput sa ma intreb: “Care este contributia mea personala in cadrul Reiki?”

In respectul traditiei Reiki in care am fost initiata si pregatita am pastrat cele trei nivele in OSHO Neo Reiki dupa cum urmeaza:

    OSHO Neo Reiki gradul I (ce cuprinde 4 initieri)
    OSHO Neo Reiki gradul II (ce cuprinde 3 initieri)
    OSHO Neo Reiki gradul de Maestru (ce cuprinde 1 initiere)

Povestea vietii sale spirituale, calatoria alaturi de Osho, explorarea Reiki in cele mai profunde aspecte ale sale poate fi citita in lucrarea ”Neo-Reiki, Noi dimensiuni in transformarea si creativitatea dumneavoastra”, tradusa in limbile germana si engleza. Este o carte destinata practicienilor de OSHO Neo Reiki, dar si cautatorilor spirituali ce doresc sa patrunda in tainele transformarii interioare, o lucrare in care se gasesc frumoase picturi dar si mandale energetice. Aceasta carte reprezinta o declaratie de dragoste la adresa Maestrului Iluminat Osho. Ea poate fi achizitionata pentru cei doritori la pretul de 25 euro.
Maestra Himani a pregatit peste 3500 practicanti Reiki de gradul I in toata lumea, in jur de 300 practicanti Reiki de gradul II si doar 21 Maestri Reiki. Am avut ocazia extraordinara de a o intilni personal si a de a fi acceptat de Maestra Himani ca elev atunci cand am primit pregatirea, cunostintele si initierile de Maestru Reiki in sistemul Reiki Traditional asa cum era practicat de doamna Takata (Aceasta poveste strict personala va fi spusa, poate, cu o alta ocazie)


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...