Reiju.org

Cele 3 daruri ale gradului secund din linia traditionala de Reiki Takata

Scopul initierii in gradul I este de a amplifica energia corpului fizic in scopul pregatirii acestuia pentru a conduce fluxul energiei vietii si a elimina blocajele energetice, eliberand zonele de tensiune, emotiile care le sustin si astfel ducand la eliminarea cauzelor afectiunii respective.

Astfel primul nivel din Reiki Traditionl pe linia doamnei Takata pregateste corpul dar si mintea pentru initierea in nivelul  al doilea.

Doamna Takata spunea ca primul nivel este ca si cum ai conduce o masina cu 50 kilometri pe ora si a privi relaxat imprejurimile. In acelasi timp puteti conduce cu 120 de kilometri  pe ora pentru a ajunge la aceeasi destinatie.  Este ca si cum ai apasa pe pedala de acceleratie si a ajunge mult mai repede.

Pe linia traditionala Takata simbolurile Reiki sunt considerate sacre , fiind tratate cu deosebit respect si consideratie.  Din acest motiv ele nu sunt aratate nici unei alte persoane ce nu a fost initiata si nu a primit pregatirea in nivelul secund.

Din respect fata de maestrii linie traditionale ele nu au fost publicate in nici o carte pana acum. Linia traditionala, careia ii apartin si eu, are un respect deosebit fata de cerintele foarte stricte ale doamnei Takata privitoare la simboluri si le urmeaza intocmai.  Pentru ca doar in acest mod  se mentine integritatea si forta cu care ele isi realizeaza actiunile specifice.

Imi amintesc ca la primul meu contact cu linia traditionala, in 2008 ,in cadrul  pregatirii pentru nivelul de maestru a fost necesar sa uit toate simbolurile invatate la nivelul al doilea pe multe alte scoli si linii de Reiki nontraditional, pentru ca desi cunosteam zeci de variante ale acestora, nici macar unul nu semana cu cele ale liniei traditionale Takata.

Nivelul secund al sistemului traditional de Reiki ofera 3 daruri specifice : cele trei simboluri, cele trei tehnici destinate lucrului cu acestea si initierile specifice acestui nivel.

Cele trei tehnici specifice (tehnica amplificarii energiei, tehnica terapiei mentale, tehnica terapiei in absenta) ce pot fi combinate intr-o mare varietate de moduri pentru a realiza actiuni specifice , foarte concrete.

Tehnica amplificarii ne pune la dispozitie intreaga forta a Universului . Cu ajutorul acestei metode energia folosita in cadrul terapiei se dubleaza si astfel timpul destinat acesteia se reduce in mod semnificativ.

Terapia mentala reprezinta  piesa de rezistenta a nivelului secund din Reiki Traditional. Ea a fost predata de doamna Takata in aproape toate clasele sale uneori aratand detaliat modul exact al executarii tuturor celor trei pasi distincti ai acesteia, alteori trecand destul de succint peste ea.

Tehnica  mentala ne permite sa lucram cu mintea prin intermediul mintii aducandu-ne conexiunea cu mintea pura, divina a lui Dumnezeu.

Aceasta metoda descrie procesul transformarii  si trecerii mintii umane la nivelul mintii lui Buddha sau a mintii Hristice. Cea care este calma, linistita , imperturbabila.  Cea care atunci cand atinge acest nivel produce vindecarea instantanee.

Poate nu intamplator sensei Mikao Usui atragea atentia in interviul sau  ca ” bolile mintale cum ar fi agonia, slabiciunea, timiditatea, nehotararea,  nervozitatea si orice alt obicei nociv pot fi corectate. Apoi poti duce o viata fericita si ii poti vindeca pe ceilalti cu mintea lui Dumnezeu sau Buddha”.

Tratamentul mental folosind aceasta tehnica ajuta la restabilirea constiintei individuale in constiinta sa originara. Simbolul folosit in aceasta terapie este un diapazon pentru psihicul uman permitand ajustarea acestuia.

Terapia mentala se foloseste pentru ca persoana sa nu se identifice cu propriile sale probleme, blocaje, prejudecati, limitari ci cu adevarata sa identitate, respectiv natura sa iluminata (trezita sau budhica).

Terapia in absenta permite transmiterea energiei in timp fie in trecut sau chiar in viitor. Dar oare chiar asa sa fie ?

Cum putem trimite Reiki in trecut , atunci cand acesta nu mai exista? Si daca acesta nu mai exista de ce sa mai transmitem Reiki in trecut ?

De fapt noi trimitem  energie asupra amintirilor din trecut pe care inca le mai purtam adanc in memoria noastra celulara. Atunci cand facem o astfel de transmisie de fapt ajungem la constiinta noastra profunda iar aceasta  trimitere a energiei va atinge, in mod inevitabil, si prezentul nostru.

Daca extindem acest concept ne putem intreba cum putem transmite energie la un eveniment aflat undeva in viitor  dar care nu s-a produs inca ?
De fapt ceea ce noi cunoastem ca si termen de ” viitor ” se bazeaza , se fundamenteaza pe gandurile,emotiile, actiunile si momentele noastre din prezent.

Buddha Sakyamuni spunea :
” Vrei sa stii ce ai fost in viata trecuta? Priveste la ceea ce faci acum in viata ta. Vrei sa stii care va fi viata ta intr-o viitoare reincarnare? Priveste ceea ce faci in acest moment”

Ne-am intrebat vreodata ce este viitorul? Si unde anume se afla acest viitor ?
Privit prin prisma invataturilor orientale viitorul reprezinta o continuitate a trecutului si prezentului. Acest viitor se afla permanent in prezenta noastra pentru ca viitorul este momentul acum, momentul in cosntienta prezentului.

Insasi Sfintia Sa Dalai Lama spunea intr-una din conferintele sale ca ” Cel mai bun mod de a ne ocupa de viitor este sa ne ocupam de prezent”.

Prin urmare atunci cand transmitem Reiki in viitor noi trimitem energia vietii asupra semintelor acestui viitor care se afla in constiinta noastra prezenta, in acest moment, aici si acum. Acea energie ce sustine actiunile noastre prezente care maine (ceea ce noi consideram acum acel “maine” ca fiind viitor) va deveni insasi prezentul nostru !

Asa cum spunea si parintele Arsenie Boca  ” Noi traim prezentul. Si daca traim prezentul, recuperam trecutul si cucerim viitorul.”  O ilustrare extraordinare a ceea ce reprezinta gradul II pe linia traditionala Takata !

dr.Aurelian Curin
maestru al ceremoniilor de initiere,
pastrator al liniei de initiere in sistemul Usui Rriki


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...