Reiju.org

De ce Reiki Traditional linia Takata ?

Totul a inceput atunci cand am citit un articol  intitulat “Mainile vindecatoare” publicat in urma cu peste 30 de ani intr-o revista din SUA. Era o poveste extraordinara a unei ziariste care relata despre intalnirea pe care a avut-o cu unul dintre primii trei maestri de Reiki Traditional pregatiti de doamna Takata , sensei Ethel Lombardi. In acel articol era vorba despre un domn operat de cancercare avea metastaze si urma radioterapia si chimioterapia . Fusese trimis acasa de catre medici , pentru ca acestia nu mai aveau nici o solutie prin care sa fie salvat. In mod “intamplator”  sensei Lombardi era, de peste 20 de ani, o prietena veche a acestui domn.  Si cum Universul a avut grija sa creeze o oportunitate astfel ca sensei Lombardi sa vina la finalul saptamanii in acel oras intr-o vizita la cunoscutul sau, pe care l-a gasit zacand  in pat de durere.

Dupa o scurta discutie intre cei doi amici doamna Lombardi i-a efectuat un numar de 4 sedinte de terapie Reiki, in zile consecutive (asa cum preda doamna Takata tuturor studentilor sai de la gradul I ). Dupa terminarea acestora sensei Lombardi a trebuit sa se reintoarca in orasul sau natal iar domnul respectiv a fost in stare sa coboare din pat,  iesind apoi in curte  sa mature zapada . Surpriza cea mare avea sa vina cateva zile mai tarziu cand, fiind programat la un control medical , s-a descoperit ca in corpul sau nu mai exista nici o metastaza.

Dupa ce am citit aceasta relatare uluitoare de cateva ori mi-am pus doua intrebari esentiale si anume:

1 . Ce sistem Reiki practica doamna Lombardi ?

Pentru ca  eu care eram in acel moment maestru Reiki , de 10 ani in peste 22 de sisteme de Reiki , lucrasem sute de ore de terapie , cunosteam peste 600 de simboluri , nu eram in stare sa reproduc nici macar pe departe acelasi efect pe care il obtinuse sensei Lombardi si

2. Se poate invata undeva in lume acest sistem ?

Aceste doua intrebari m-au condus la calatoria spirituala in urma careia am cunoscut sistemul original de Reiki al doamnei Takata. Evident ca am inceput cautarile pentru a gasi un maestru de Reiki Traditional dintre cei pregatiti de doamna Takata. Nu doream sa pierd absolut nimic din frecventa Reiki-ului original.  De aceea cautasem pe cineva care ar fi fost de acord sa ma primeasca ca si invatacel in ceea ce se numea Linia Traditionala Usui Reiki.

Am aflat cu mare mirare ca doar cinci maestrii in viata initiati de catre doamna Takata care mai predau si , marea lor majoritate,  in SUA sau Canada. Am corespondat cu trei dintre acestia exprimandu-mi dorinta pentru a fi primit ca invatacel la gradul I de Reiki Traditional si ulterior sa merg mai departe la gradul II. Brusc destinul avea sa mi e chimbe intr-un mod neprevazut.

Continuarea acestei scurte povesti , a unui drum parcurs, a dus la descoperiri extraordinare a unui sistem spiritual foarte putin cunoscut ce va fi expusa , pentru cei interesati , in cadrul seminarului de gradul I de Reiki Traditional pe linia Fran Brown.

dr. Aurelian Curin
Maestru al Ceremoniilor de Initiere
Pastrator al liniei de initiere in
Sistemul Usui Shiki Ryoho


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...