Reiju.org

Cum vedem Reiki ?

Reiki poate fi privit din mai multe puncte de vedere: fie ca un sistem de terapie sau o metodă de transformae și evoluţie spirituală , ca un cuvânt japonez , ca o Artă a Perfecţiunii. Vom aborda câteva aspecte ale acestui misterios cuvânt în articolul ce urmează.

 

Reiki ca un sistem de vindecare

Reiki este cunoscut de către mulţi practicanţi sau Maeştri ca o metoda  de terapie cu ajutorul palmelor. Un sistem profund ce lucreaza din interior spre exterior, de la subtil  spre partea fizica. ultura şi tradiţia niponă se specifică foarte clar că la baza tuturor bolilor, iniţial, stau modificările emoţionale, respectiv avea dacă am fi fizic sănătoşi şi sufleteşte suferinzi?

Neurofiziologia actuală, biochimia endocrină, psiho-neurolo-imunologia,fizica cuantică au adus numeroase dovezi a interacţiunii trup-minte-suflet şi implicit asupra faptului că afecţiunile apar la nivel emoţional.

Termenul de Reiki este cu mult mai complex, el cuprinzând nu doar dimensiunea vindecării la nivel vizibil (fizic), dar mai ales vindecarea la nivelul tuturor planurilor vieţii (spiritual, emoţional, mintal şi fizic).

O vindecare începe întotdeauna dinspre interior spre exterior atunci când ceva se modifică în pacient: fie modul de a aborda anumite probleme, fie stilul de viaţă, fie îşi schimbă scara valorică a lucrurilor care sunt cu adevărat importante în viaţă. De la acest punct, aparent minuscul sau insesizabil uneori, ia naştere miracolul vindecării totale.Începe vindecarea emoţională care continuată cu cea mentală, duce la posibilitatea expansiunii conştiinţei umane până la punctul în care vindecarea fizică este doar un efect normal al modificărilor survenite anterior.

Reiki privit ca şi ideogramă

Reiki este un cuvânt de origine japoneză format din două părţi, Rei şi respectiv Ki. Rei se poate traduce ca reverenţă,universal, cosmic, divin, sacralitate, miracol, spirit, mister sau binecuvântare, toate semnificând dimensiunea spirituală a Sufletului, în timp ce Ki reprezintă o energie sau forţă energetică ce străbate tot ceea ce este viu.

Astfel prin unirea acestor două componente apare cuvântul Reiki definit ca energia sacră şi miraculoasă care susţine toate formele de viaţă.

Reiki ca o Artă a Perfecţiunii

Am putea spune fără teama de a greşi că Reiki reprezintă efortul nostru permanent de a ne cizela la nivelul sufletului cu ajutorul energiei spirituale divine.

Astfel devenim conştienţi că suntem în permanentă dinamică, că cei ce ieri am fost într-un fel, ne-am schimbat…suntem azi mai buni, mai toleranţi, mai armonioşi, mai înţelegători, mai împăciuitori. Iar sensul Artei Perfecţiunii poate fi înţeles doar în acest mod: „Fiţi aşadar desăvârşiţi la fel cum Tatăl vostru ceresc este!”

Reiki ca şi o Ştiinţă Divină

Toţi cei ce practică Reiki pe ei înşişi suferă transformări totale în sfera vieţii. Mai devreme sau mai târziu, în funcţie de  capacitatea de înţelegere, ajung într-un punct în care realizează brusc că Omul, în sine, este un univers dar el nu reprezintă decât o mică parte a Creatorului, căruia îi dedică toate realizările sale. Astfel, Dumnezeu intră în viaţa noastră transformând- o complet după cum este destinul fiecăruia.

Evident că tot ceea ce am expus mai sus reprezintă o mică introducere la ceea ce vom aborda pe larg in cadrul seminarului de gradul I alături şi de alte câteva aspecte mai puţin cunoscute amintind aici Reiki privit ca şi un sistem de transformare, Reiki ca şi o practică spirituală sau Reiki ca un mod de trecere de la energie la conştiinţă.


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...