Reiju.org

Cate initieri se primesc in gradul I de Reiki Traditional

Din memoriile doamnei Takata stim ca a fost pregatita in primul nivel  Reiki de catre sensei Hayashi pe parcursul a patru zile diferite intr-un program nu doar amplu  ci si diversificat si  pragmatic in abordare. Pe parcursul fiecarei zile, la finalul acesteia dansa primea cate o  initiere.

Scopul celor patru initieri de la primul nivel este de a creste energia fortei vitale si de a constientiza ca tot ceea ce ne inconjoara reprezinta energie.Aceste initieri se adreseaza corpului fizic astfel incat la nivel celular se amplifica rata vibratiilor. Ca si o consecinta a acestei amplificari pot apare in mod frecvent curatari la nivel  fizic sau emotional datorate eliberarii blocajelor energetice existente in corp.

Initierile din primul nivel nu consta in deschiderea chakrelor sau trezirea energia Kundalini asa cum deseori se vehiculeaza, din necunostinta de cauza, in scolile de Reiki modern. Ele stimuleaza circulatia energiei universale la nivelul tuturor celulelor, moleculelor si atomilor astfel ca intregul corp sa poata primi si procesa o cantitate cat mai mare de energie.

Iar prin intermediul acestui proces restabilim o legatura palpabila cu energia universala. Si pasim impreuna cu Spiritul pe un nou drum. Pentru ca exact acest lucru semnifica cuvantul “initiere”. Un nou inceput, o noua cale.

La fel ca in orice traditie in care sunt oferite initieri  este foarte important sa gasiti un Maestru din cadrul acelei traditii care sa fi primit invataturile si sa fi absorbit intelepciune pe cale energetica prin practica personala dar si printr-o legatura directa si neintrerupta cu Maestrul care l-a instruit. Astfel conceptul liniei de initiere devine unul viu depasind limitele intelegerii propriei noastre minti.

Maestrii care au fost pregatiti indeaproape de catre doamna Takata stiau ca oferind initierile gradului I pe parcursul a trei zile reprezenta perioada minim necesara pentru ca fiecare dintre acestea sa se stabilizeze inainte de a adauga urmatoarea initiere.

Doamna Takata spunea ca oferind initierile intr-un interval de timp prea scurt pot declansa o reactie de vindecare si accentua faptul ca nu este necesara nici o graba pentru a realiza acest proces.

Pe parcursul timpului odata cu aparitia sistemelor moderne sau nontraditionale de Reiki initierile au devenit atat de simplificate incat cu greu se mai poate regasi in ele ceva din initierile efectuate de catre doamna Takata .

Astfel ca maestrii acestor sisteme au ales sa efectueze deseori doar o singura initiere pentru gradul I, fie din cauza neintelegerii aspectelor energetice profunde implicate in fiecare dintre initieri, fie din lipsa timpului fizic necesar pentru a le realiza efectiv si eficient pe un numar mare de studenti.

Asa cum spunea si sensei Mary McFadyen, una dintre maestrele doamneu Takata intr-un interviu : “Mai mult de 70% din ce se preda astazi nu este Reiki…  totul este schimbat: simbolurile s-au modificat, initierile s-au schimbat, iar in unele sisteme Reiki studentilor nu le mai sunt facute cele patru initieri la gradul 1, multi dintre ei primesc doar o initiere, ca si cand aceasta ar fi la fel cu a primi patru initieri, dar este evident  ca nu este la fel.”

Trebuie sa intelegem ca doamna Takata era nu doar practica dar si foarte pragmatica astfel ca daca ar fi existat o posibilitate sa predea Reiki cat mai multor oameni intr-un timp mai scurt, cu siguranta ca ar fi facut intregul curs pentru primul nivel intr-o singura zi !

dr. Aurelian Curin,
maestru al ceremoniilor de initiere
Pastrator al liniei sistemului Usui Reiki


Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...